voetbalzone

Feyenoord start met dezelfde elf; Marseille wapent zich extra tegen Dessers

Tim Cozijnsen05 mei 2022, 19:33
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2022, 19:33
Advertentie

Feyenoord treedt donderdagavond op bezoek bij Olympique Marseille in de halve finale van de Conference League met dezelfde namen aan als in de heenwedstrijd. Zowel Justin Bijlow als Jens Toornstra zijn met de selectie afgereisd richting Frankrijk, maar Arne Slot liet woensdagavond op de persconferentie al weten dat de kans op speelminuten voor de middenvelder klein is. De nog altijd geblesseerde Bijlow zal donderdagavond in elk geval niet in actie komen voor de Rotterdammers.

Slot kiest in de punt van de aanval wederom voor Cyriel Dessers. De Belg, afgelopen week veelvuldig onderwerp van gesprek doordat supporters een crowdfundingsactie hadden opgezet om hem in Rotterdam te houden, scoorde in de eerste ontmoeting met de Fransen nog tweemaal. Dessers wordt net als in De Kuip een week geleden geflankeerd door Reiss Nelson en Luis Sinisterra. Daarachter wordt het middenveld ingevuld door Fredrik Aursnes, Guus Til en Orkun Kökçü.

Ook in de verdediging kiest Slot voor de vertrouwde namen. Tyrell Malacia fungeert donderdagavond als linksback, Marcos Senesi vormt samen met Gernot Trauner het centrale duo, en Lutsharel Geertruida zal de rechtsbackpositie invullen. Geertruida was afgelopen weekend in de met 3-1 gewonnen uitwedstrijd op bezoek bij Fortuna Sittard nog tweemaal trefzeker. Ofir Marciano zal bij afwezigheid van Bijlow wederom plaatsnemen onder de lat.

Bij Marseille komt Boubacar Kamara achterin vrij verrassend in de ploeg voor Duje Caleta-Car. Laatstgenoemde gaf in De Kuip zes seconden na rust een doelpunt weg aan Dessers met een slechte terugspeelbal. Met Kamara heeft Marseille meer snelheid achterin. Feyenoord verdedigt in Marseille een 3-2 voorsprong. Namens de Rotterdammers werden de doelpunten gemaakt door Dessers (2) (tweemaal) en Sinisterra. Bamba Dieng en Gerson waren trefzeker namens de Fransen.

Opstelling Feyenoord: Marciano; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Kökcü, Til; Nelson, Dessers, Sinisterra

Opstelling Olympique Marseille: Mandanda; Rongier, Saliba, Kamara, Peres; Guendouzi, Gueye, Gerson; Harit, Payet, Gerson

Bezig met laden …