voetbalzone

‘Feyenoord start onderhandeling met bod van 7 miljoen op 24-jarige aanvaller’

Noel Korteweg10 jul 2023, 23:45
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2023, 23:45
Advertentie

Feyenoord heeft zich officieel gemeld bij Dinamo Zagreb en een bod gedaan op Luka Ivanusec, zo meldt 1908.nl. De club uit Kroatië denkt nu na over een tegenvoorstel, terwijl de multifunctionele international zijn zinnen op een transfer naar De Kuip heeft gezet. Het gat tussen vraag en aanbod van beide clubs ‘lijkt overbrugbaar’, zo klinkt het.

Feyenoord heeft een vast bedrag van ongeveer zeven miljoen euro geboden op Ivanusec, schrijft 1908.nl. De 24-jarige Kroaat is van origine een linksbuiten, maar kan ook op de nummer 10-positie uit de voeten. Die plek in het elftal van Arne Slot is sinds het mislopen van Sebastian Szymanski vrij. De Poolse middenvelder staat op het punt om de definitieve overstap te maken naar Fenerbahçe. Ook de talentvolle Ezequiel Bullaude kan achter de spits spelen.

Ivanusec stond in juni twee keer in de basis in De Kuip in de Nations League-wedstrijden tegen Nederland en Spanje. Tegen de ploeg van Ronald Koeman was de aanvaller annex middenvelder goed voor een assist. Het wordt afwachten of Zagreb in dit stadium van de transferperiode al wil meewerken aan een vertrek van de rechtspoot. De club speelt namelijk eind juli en begin augustus nog kwalificatiewedstrijden voor de groepsfase van de Champions League. De salariseisen van de veelzijdige aanvaller liggen in ieder geval binnen het bereik van Feyenoord.

Ivanusec speelt sinds 2019 voor Zagreb, dat destijds ongeveer drie miljoen euro overmaakte aan NK Lokomotiva. Ivanusec staat op 32 goals en 18 assists in 166 officiële duels voor zijn huidige club. Met een transfer naar de Rotterdammers gaat hij voor het eerst in zijn carrière in het buitenland spelen. Feyenoord doet officieel nooit mededelingen over de hoogte van transfersommen, maar algemeen wordt aangenomen dat de landskampioen nooit veel meer dan zeven miljoen euro voor een speler neertelde. Indien Ivanusec zou worden aangetrokken, zou de Kroaat dus de duurste Feyenoorder ooit kunnen worden.

Bezig met laden …