voetbalzone

Feyenoord-talent tekent na slippertje officieel bij: ‘Ik kijk weer vooruit’

Erik van Dam21 dec 2015, 13:27
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2015, 13:27
Advertentie

Feyenoord maakte in de tweede week van november bekend dat Calvin Verdonk zijn contract zou gaan verlengen. De getalenteerde verdediger deed dat in navolging van spelers als Bart Nieuwkoop en Rick Karsdorp. Het was een mooie opsteker voor club en speler, maar niet lang daarna verscheen Verdonk negatief in het nieuws. Nu, ruim een maand later, zijn de plichtplegingen alsnog achter de rug en heeft Verdonk verlengd.

voetbalzone

Vijf dagen nadat Feyenoord vorige maand naar buiten bracht dat Verdonk zou bijtekenen zette bondscoach Aron Winter hem uit de selectie bij Oranje Onder-19, samen met Bilal Ould-Chikh en Sherel Floranus. De drie hadden vrouwen bij zich op de kamer rond een interland en dat vond Winter zeer onprofessioneel. Feyenoord baalde er ook van en zette Verdonk tijdelijk terug naar de A1 vanwege zijn gedrag.

Vorige week haalde Giovanni van Bronckhorst de achttienjarige aanvoerder van Jong Feyenoord weer bij de A-selectie en nu heeft de verdediger officieel zijn contract verlengd. Het verleden is niet ineens uitgewist, maar club en speler zijn wel blij met het heuglijke nieuws: Verdonk spreekt van een mooi kerstcadeau. “Wat er toen is gebeurd hebben we uitgesproken met de trainer en met de club”, legt hij uit.

“Nu maak ik weer deel uit van de selectie, kan ik het jaar goed afsluiten en kijk ik weer vooruit. Ik zie het nieuwe jaar met veel vertrouwen tegemoet”, aldus de tiener. Martin van Geel geeft nog steeds hoog op van Verdonk. De technisch directeur betitelt hem als één van de grotere talenten bij Feyenoord en roemt zijn spelinzicht, zijn sterke linkerbeen en zijn snelheid. “Hij heeft het in zich om een mooie toekomst in het voetbal tegemoet te gaan. Daar moet hij zelf hard voor blijven werken en wij zullen Calvin daar natuurlijk zo goed mogelijk in ondersteunen.”

Bezig met laden …