voetbalzone

Feyenoord tast definitief mis na presentatie Szymanski bij nieuwe werkgever

Jonathan van Haaster12 jul 2023, 20:03
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2023, 20:03
Advertentie

Sebastian Szymanski mag zich definitief speler van Fenerbahçe noemen. Feyenoord probeerde de Poolse smaakmaker na een uiterst succesvol seizoen nog een jaar te huren van Dinamo Moskou, maar slaagden daar uiteindelijk niet in. Begin deze week meldden Turkse media dat Szymanski een persoonlijk akkoord had bereikt met Fenerbahçe en nu is hij gepresenteerd door de Turkse topclub, waar hij een contract tot medio 2027 heeft ondertekend.

Szymanski was als aanvallende middenvelder een belangrijke pion in het team van trainer Arne Slot dat afgelopen seizoen landskampioen werd. Feyenoord probeerde dan ook om de huurovereenkomst met Dinamo Moskou te verlengen. 1908.nl wist te melden dat Szymanski in mei al een persoonlijk akkoord had bereikt met de club over een langer verblijf, maar na het seizoen werd bekend dat de entourage van de Pool meer financiële eisen stelde voor een langer verblijf. Het leek alsnog goed te komen toen kamp-Szymanski bereid was water bij de wijn te doen, maar een langer verblijf in Rotterdam is nu definitief uitgesloten.

Op zondag wist het Algemeen Dagblad bovendien te melden dat Szymanski een telefonisch onderhoud had met Slot. De creatieveling vertelde in gesprek met zijn (ex-)trainer dat hij een permanente transfer prefereert boven een nieuwe huurperiode. Dinamo Moskou, waar hij nu nog tot medio 2026 onder contract staat, zou bovendien twintig miljoen euro vragen voor zijn speler en dat is de Rotterdammers te gortig. De koopoptie van tien miljoen euro lichtte Feyenoord in een eerder stadium niet, omdat het hoopte op een nieuwe huurovereenkomst. Szymanski werd woensdagmiddag al in Turkije gesignaleerd met een shirt van Fenerbahçe aan.

Vlak na zijn presentatie in Turkije plaatste Feyenoord op social media een afscheidsbericht voor Szymanski, waarin hij de supporters nog eens toespreekt. "Feyenoord, bedankt voor alles. Ik zal de mooie momenten die we hier samen beleefd hebben niet vergeten. Ik ben trots dat ik met deze club kampioen ben geworden. Bedankt voor alle support vanaf het begin", valt er in het bericht te lezen. Ook heeft hij nog en boodschap voor de selectie van de Rotterdammers. "Bedankt voor elke dag die we samen op het veld hebben gestaan. Ik zal voor jullie blijven juichen en jullie blijven volgen. Dit team verdient het beste. Bedankt en tot ziens!"

Feyenoord blijft in ieder geval niet hangen in het mislopen van Szymanski en verkent de transfermarkt voor een nieuwe nummer 10. Zo bevestigde transfermarktexpert Fabrizio Romano in de nacht van dinsdag op woensdag het nieuws van 1908.nl dat de club zijn pijlen heeft gericht op Arsen Zakharyan. De Rus met Armeense roots speelt als aanvallende middenvelder bij Dinamo Moskou, waar hij nog tot medio 2024 onder contact staat. De Telegraaf voegde toe dat de twintigjarige rechtspoot zo'n acht miljoen euro moet kosten. Ook Thiago Almada staat op het lijstje van Feyenoord, maar de komst van de Argentijns international lijkt minder realistisch. Szymanski lijkt zich bij zijn nieuwe club te kunnen voorbereiden op een concurrentiestrijd met Lincoln en Emre Demir, die is teruggekeerd van een huurperiode bij Samsunspor.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …