voetbalzone

Feyenoord trekt stoute schoenen aan en gaat voor Arnaut Danjuma

Tom Rofekamp09 jul 2023, 23:41
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2023, 23:41
Advertentie

Feyenoord wil Arnaut Danjuma huren van Villarreal. Dat meldt De Telegraaf zondagavond laat. De 26-jarige vleugelaanvaller moet het gat opvullen dat de naar Sevilla teruggekeerde Oussama Idrissi heeft achtergelaten. Feyenoord zou 'ver willen gaan' voor Danjuma.

Trainer Arne Slot zoekt eenzelfde type speler als Idrissi, die vaak zijn man opzoekt en uitblinkt in de één-tegen-één. Danjuma past volgens hem perfect in dat profiel. De zesvoudig Oranje-international etaleerde dat tot begin 2023 meer dan eens bij Villarreal, waar Tottenham Hotspur afgelopen halfjaar ook van hoopte te profiteren. Danjuma's avontuur in Londense dienst werd echter niet wat hij ervan gehoopt had.

De in Lagos geboren aanvaller mocht in twaalf wedstrijden slechts één keer vanaf de aftrap meedoen. In totaal kwam hij tot slechts 200 speelminuten. Tottenham besloot de koopoptie in zijn contract dan ook niet te lichten en stuurde hem terug naar Villarreal. Danjuma kan daar, maar ook in Rotterdam op jacht naar eerherstel.

Het feit dat dat de Rotterdammers Champions League spelen, kan als troef dienen. Danjuma wil zich in de kijker bij Ronald Koeman spelen en ziet het miljardenbal als uitgelezen mogelijkheid daarvoor. Met Villarreal zou de voormalig NEC'er de Europa League ingaan. Danjuma heeft al aardig wat vlieguren in de Champions League achter de rug, daar hij in 2022 in de halve finale strandde met el Submarino Amarillo. Feyenoord bekijkt overigens ook nog altijd Kroatisch international Luke Ivanusec, maar zijn komst heeft niet de prioriteit in Rotterdam-Zuid.


Bezig met laden …