Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mike Verweij verbaasd door onderhandelingen van Feyenoord met Brighton & Hove Albion over transfer van Mats Wieffer

Laatste update:

Mike Verweij en Valentijn Driessen vinden het gek dat Feyenoord er niet voor gekozen heeft om Liverpool en Brighton & Hove Albion tegen elkaar te laten opbieden wat betreft Mats Wieffer. De 24-jarige middenvelder is hard op weg naar the Seagulls, maar de De Telegraaf meldde donderdag dat ook the Reds op het laatste moment nog interesse toonden. Feyenoord en Wieffer hadden echter al een (mondeling) akkoord met Brighton.

“Op het laatste moment kwam via het kamp van Wieffer zelf, en niet via Feyenoord, Liverpool nog in de bocht”, schreef Feyenoord-watcher Marcel van der Kraan donderdag. “Arne Slot was de afgelopen twee jaar een grote fan van de speler. Wieffer is echter mondeling al akkoord over de voorwaarden om de komende jaren voor the Seagulls uit te komen.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Feyenoord en Brighton hebben ook overeenstemming bereikt over een transfersom van dertig miljoen euro exclusief ‘aanzienlijke bonussen’. Ook heeft Dennis te Kloese een doorverkooppercentage bedongen. Verweij en Driessen denken dat Feyenoord er meer uit had kunnen halen als het nog even gewacht had, zo klinkt het in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

“Waarom heeft Feyenoord niet gewacht?”, vraagt Verweij zich hardop af. “Wilde Wieffer daar niet heen, naar zijn oude trainer Slot? Het voordeel dat Ajax had bij Lisandro Martínez, was dat zowel Arsenal als Manchester United zich voor hem meldde. Toen schoot die prijs naar de zestig miljoen euro. Dat is over het algemeen geen bedrag wat voor Feyenoorders wordt betaald, want dat is ‘de Ajax-bonus’.”

“Als twee Premier League-clubs tegen elkaar gaan opbieden, dan hoef je alleen maar achterover te leunen en je hand op te houden als Nederlandse club. Het verbaast me wel dat Feyenoord daar niet aan mee gedaan heeft.” Driessen sluit zich daarbij aan. De chef voetbal denkt echter dat het misschien ook met de voorkeur van Wieffer te maken heeft. “Het zal ook die jongen geweest zijn, natuurlijk.”

“Dat hij toch graag naar Brighton wil en dat misschien als tussenstap ziet voor een latere transfer naar Liverpool. Net zoals Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk dat hebben gedaan. Misschien voelt hij zichzelf nog niet goed genoeg voor die top in Engeland”, aldus Driessen.

De journalist verplaatst zich even in Wieffer. “Ik zou ook langer gewacht hebben en één niveautje hoger willen dan Brighton. Ze zijn afgelopen seizoen als elfde geëindigd in de Premier League. Aan de andere kant is het misschien de uitdaging om met die club hogerop te komen, maar ik denk dat dat een moeilijk verhaal wordt.” Wieffer tekent vrijdag een vijfjarig contract bij Brighton, aldus Van der Kraan.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

"feyenoord en Brighton hebben ook overeenstemming bereikt over een transfersom van dertig miljoen euro exclusief ‘aanzienlijke bonussen’. Ook heeft Dennis te Kloese een doorverkooppercentage bedongen." Klaar!!! Gisteren inderdaad gezegd dat 30 miljoen misschien te weinig was, maar aanzienelijke bonussen en een doorverkooppercentage + het vaste bedrag van 30 miljoen is een mooie deal. Wat betreft het artikel, als het allemaal zo was dat beide clubs boven gemiddelde interesse hadden zou Feyenoord natuurlijk hun tegen elkaar laten opbieden.

5 juli 2024 om 11:57
0

Plus als Liverpool daadwerkelijk interesse had, waren ze simpelweg te laat. Al is er al 'bevestigd' dat Liverpool enkel geïnformeerd heeft en niet concreet was. En laten we a.u.b. ook in ogenschouw nemen dat Wieffer een stem hierin heeft.

Verder inderdaad een hele keurige deal van don Dennis.

5 juli 2024 om 12:05
0

Precies, dan ga je zitten wachten op een Liverpool dat wellicht niet komt en in de tussentijd schakelt Brighton door. Dan heb je helemaal niets en moet je nog maar afwachten wat er daarna komt. Een doorverkooppercentage (op de winst) en bonussen zijn prima. Geen idee wat de bonussen inhouden, maar het is gewoon een hele mooie transfer voor Wieffer en Feyenoord (en Excelsior en Twente).

5 juli 2024 om 12:10
0

Zelfde gebeurde met kokcu vorig jaar, was zo goed als rond met benfica, toen vroeg liverpool ook om te wachten met tekenen, want ze zouden ook interesse hebben. Toen heeft het management van kokcu hun een deadline van een paar dagen gegeven om met een bod bij feyenoord te komen. Dat bod kwam uiteindelijk nooit.Als liverpool wieffer zo graag had gewild dan hadden ze hem al lang binnen gehad

5 juli 2024 om 12:13
0

Zoals MGMV zegt is Liverpool nooit concreet geweest voor Wieffer. Net zoals ze niet concreet voor de Ligt maar wel hebben gevraagd hoe de stand van zaken is omdat ie voor zo weinig weg mag. Maar de Ligt wil graag weer met EtH samenwerken.

5 juli 2024 om 11:57
0

Prima bedrag. We moeten niet verwachten dat we na 2 goede jaren ineens vanalles kunnen vragen. Stap voor stap omhoog.
Fijn ook dat het nu al los gaat, dan hebben we tijd en geld om tijdig vervangers te halen

5 juli 2024 om 12:31
0

Het is ook nooit goed voor jullie he. Als ze te lang wachten en de transfer klapt dan komen de Jorgensen verhalen weer naar boven. Gewoon een mooie transfer. Geertruida voor eenzelfde soort bedrag verkopen en Hancko misschien een paar miljoen meer en je kan weer in een grotere vijver gaan vissen.

5 juli 2024 om 13:47
0

@psv-er, Regeer je op mij? Ik ben toch juist tevreden......
Geertruida wordt wat minder denk ik met een jaarcontract

5 juli 2024 om 15:25
0

Ik denk dat Psver had tegen jou had ja, maar je begreep hem verkeerd! Hij staat juist achter jouw mening, als jullie gelijk akkoord gaan is het niet goed. Maar als jullie wachten krijg je dat Jorgensen gezeik weer.

5 juli 2024 om 19:17
0

Ah op die manier haha, duidelijk

5 juli 2024 om 13:20
0

Ik begrijp het gejank okk niet van deze gasten.

Miss heeft Wieffer zelf ook wel gezegd. Liever basis bij Brighton dan backup van TAT bij Liverpool

Daarnaast is 30 miljoen met dooverkoop voor iemand die 2 seizoenen geleden hebt gehaald voor minder dan een miljoen, wie ook geen eindtoernooi van zn land heeft gespeeld en amper in de CL (waar die geen onbetwiste indruk ook in maakte) gewoon meer dan prima!

Wellicht heeft Wieffer zelf ook aangegeven liever eerst naar Brighton te willen en de stap naar Liverpool nog te groot te vinden?.
Wieffer lijkt me een slimme jongen die precies weet wat hij kan en wat hij wilt, dus zelf ook door heeft dat de stap naar Liverpool nu te groot is.
Hij beseft zelf ook dat, ondanks Slot daar zit, de club waar hij de meeste minuten kan maken Brighton is.
Dus misschien is het niet vanuit Feyenoord geweest direct met Brighton aan tafel te gaan, maar was het Wieffer zijn eigen keuze en zelf aangegeven dat Brighton de club is waar hij naar toe wilt.

Veel speculaties hier natuurlijk, hetzelfde eigenlijk als Verweij weer eens doet.

5 juli 2024 om 12:48
0

Liverpool zit helemaal niet of Wieffie te wachten. Slot kent hem goed en dus ook zijn beperkingen. Er is nooit sprake geweest van een naderende transfer van de Wief naar Liverpool dus hoe ze daarbij komen...

5 juli 2024 om 13:02
0

Slot zal binnenkort voor Hancko gaan

5 juli 2024 om 14:17
0

Kan me niet voorstellen dat Hanco geen toptransfer gaat maken. Wat een geweldenaar!! Feyenoord moet hier echt van gaan profiteren en zich niet gek laten maken door Atletico.

Als je niet weet hoe de onderhandelingen zijn gegaan, hoe kun je dan verbaast zijn?
Dan ben je onwetend, dat is niet erg, maar nu lijkt het alsof iemand anders tekort is geschoten.

5 juli 2024 om 12:05
0

Dat is ongeveer het verdienmodel van de Telegraaf, ze zijn stuk voor stuk onwetend maar verwijten anderen dat ze tekort zijn geschoten. Het alternatief is zorgwekkender, dat ze moedwillig hun leugens verspreiden.

5 juli 2024 om 12:23
0

Eens baardgrasmus, T is idd gewoon droef. En dat heet journalistiek.

Het enige wat het doet (en ja, daar is het voor bedoelt) is tweestrijd uitlokken, discussies, reacties ontbranden. En daar nemen dan mensen aan deel (ja ikzelf ook) die net zo onwetend zijn mbt het thema, maar wel allerlei zelf verzonnen (of door dezelfde media de wereld in geslingerde aannames) gebruiken als standpunt,

Je kunt het vermakelijk vinden, ik vind het onsmakelijk en goedkoop, omdat het daarmee elke zinnige discussie, die je gewoon met liefhebbers van het spelletje zou kunnen hebben ongeacht de clubvoorkeur, vanaf het begin al de wereld uit helpt.

Van mij mag een telegraaf er best wat langer over doen, om dan te komen met echt goede informatie. Dan zal er ook discussie zijn, maar op een heel ander niveau

5 juli 2024 om 12:16
0

Dat zie je toch echt verkeerd. Als je niet weet hoe het is gegaan moet je juist zo reageren dat is juist waarom Miken en Driessen zo gewaardeerd worden hier op voetbalzone . Haha

5 juli 2024 om 12:25
0

Het is inderdaad een keuze. En als je chef verwacht dat je elke dag met nieuws komt, dan kom je met nieuws. Je verkondigt desnoods je eigen verbazing over het feit dat er eigenlijk geen nieuws is.

;p

30 miljoen is is zo bizar veel geld voor een ED club. En dan zijn er nog bonussen en een doorverkoop over de winst. Lijkt me een hartstikke goede deal voor Feyenoord. Leuk dat Liverpool misschien interesse had, maar er is nog wel een verschil tussen interesse en echt concreet zijn. Clubs tegen elkaar op laten bieden is ook altijd zo lekker makkelijk, alsof zij ook geen andere opties hebben en zich terug trekken als het te gortig word en gewoon doorgaan voor een ander. Dan loop je weer miljoenen mis.

5 juli 2024 om 14:20
0

Dit is een prima deal! Kan me niet voorstellen dat een club meer dan dit zou bieden op Wieffer. Dat tegen elkaar op bieden lijkt me meer voor een speler met een ander kaliber

Liverpool kwam dus zelf gewoon te laat.

Dat tegen elkaar op laten bieden is toch wel een fabel die je zelden in de werkelijkheid uit ziet komen. Zaakwaarnemers voorkomen dat doorgaans. Die proberen de verkoopprijs zo laag mogelijk te houden en krijgen daar door de aankopende club een beloning voor.

Als deze mannen het met je oneens zijn dan heb je over het algemeen goed gehandeld. Van Wieffer logisch dat hij eerst een tussenstap zet. Dan kan hij wennen aan het tempo van de Premier League zonder meteen de belasting van ook nog eens extra Europese wedstrijden. Brighton is een club waar al jaren uitstekend beleid wordt gevoerd en je enigszins in de luwte nieuwe stappen kunt zetten. Nieuwe omgeving, nieuwe competitie, ik ben benieuwd wat Wieffer kan brengen daar.

Wat Feyenoord betreft: ik vind het mooi dat Te Kloese zich aan z’n afspraak houdt. Dat kost je nu misschien op de korte termijn een paar miljoen, maar als je te boek staat als een betrouwbare onderhandelingspartner, verwacht ik dat dat je op de langere termijn meer oplevert.

Deze twee droeftoeters zijn er maar druk mee. Hartstikke goede deal en slim van Wieffer om naar Brighton te gaan. Twee redenen.

1) Als hij direct naar Liverpool was gegaan en het daar niet gered had, was dat weer een probleem geweest. Te grote stap etc. Twee jaar Brighton en dan volgende stap, is keurige carriereplanning.

2) Iedereen zegt dat een trainer geen spelers meenemen van zijn oude club, ook als Wieffer naar Liverpool was gegaan had je die discussie gehad en dat de Nederlandse enclave in Liverpool te groot wordt met vier spelers.

Daarom is dit een uitstekende keuze die past bij zijn spelersprofiel. Gross gaat ook weg en er komt dus ruimte op het middenveld.

Dat komt beste Mike omdat Liverpool enkel heeft geinfirmeerd en zich niet concreet hebben gemeld. Al je niet van zulke zaken op de hoogte bent bemoei je je er niet mee of doe er geen uitspraken over. Hoe je lekker bezig met die club uit Abcoude-Noord waar je thuishoort.

Wieffer is een verstandige jongen die zijn carriere goed zal uitplannen en dan is een stap naar Brighton meer als goed als je ziet hoe Brigthon zich manifesteert in de PL.

Als liverpool wieffer zo graag wilde, dan hadden ze hem al lang gehad. Waarop hadden ze dan moeten wachten? Hij speelt geen ek, de coach kent hem door en door. Ze hoeven echt niet op verkopen te wachten.
Geloof best dat ze hem er graag bij hadden gehad als het ff kon, maar dan gaan ze ook niet veel meer dan het huidige bedrag voor hem betalen.
Denk dat wieffer dit zelf ook gewoon veel meer zag zitten. Bij brighton zal er vast een goed plan liggen en veel meer kans op speeltijd.

Is denk ik een vergelijkbare situatie met Kokcu. Vroeg in de window een transferrecord, zodat er meteen een vervanger gehaald kan worden en er ook verder versterkt kan worden.
Uiteindelijk is het aan Wieffer, als hij echt liever naar Brighton gaat, moet je geen rare spelletjes gaan spelen.

Je wordt wakker als voetbal journalist. Je hoort dat Feyenoord en Brighton akkoord zijn, Feyenoord gaat een record bedrag ontvangen voor een speler die ze zelfs eerder spotgoedkoop hebben aangetrokken.

Dan ga je een stukje tikken:

"wat een groot compliment voor de Feyenoord scouting om Wieffer zo goedkoop te scouten en dan nu zo'n mega klapper te maken".

Nee, veel te positief, tweede poging:

"gek dat Feyenoord er niet voor gekozen heeft om Liverpool en Brighton & Hove Albion tegen elkaar te laten opbieden"

Ja dat klinkt al veel beter.

Waarom er door de heren van de Telegraaf steeds zo laagdukkend gedaan wordt over Brighton begrijp ik niet echt. Ja ze zijn afgelopen seizoen 11e geworden, maar qua structuur zit de club gewoon prima in elkaar en is een uitstekende tussenstap voor spelers als Wieffer om zich echt in de kijker te spelen bij de top.

Kijk hoe al die Eredivisie spelers afgelopen jaren allemaal zijn verzopen in de top terwijl ze qua talent veel hoger ingeschat werden dan een Wieffer. Zou een beetje zelfoverschatting zijn om te denken dat je zomaar gaat slagen in de top. Een Kudus en Alvarez doen het nu ook aardig bij de subtop, en staan zo ook op de rader van de grotere clubs. Voor Wieffer is het gewoon belangrijk dat hij minuten blijft maken, en bij Brighton is dat nagenoeg wel zeker dat hij die krijgt.

Verweij is van wel meer zaken verbaasd. Misschien is ie zich niet bewust van het feit dat clubs en personen die daadwerkelijk aan de onderhandelingstafel zitten, meer van de zaken weten dat een of ander random journalistje. Wat is de media in Nederland toch tergend- en tergend slecht.

Verweij moet niet zeiken. Brighton is een mooie club wat de afgelopen jaren goed inkoopt en leuke resultaten haalt. Stel als Wieffer naar L'pool of Arsenal gaat en faalt dan krijg je weer te horen de stap was te groot. Brighton is een mooi instappunt en ze spelen aanvallend voetbal. Aanwezigheid van verbruggen en veltman is ook een pluspunt met snel aanpassen.

Het is nooit goed bij die sensatiekrant.
Was hij naar Liverpool gegaan dan was de stempel; ja vanwege de trainer, hij gaat het nooit redden, zonder hulp van Slot had Feyenoord nooit zo'n bedrag gehad.

Nu gaat hij naar een club zonder Slot, is het, ja te weinig gevraagd, ze hadden moeten wachten. Bla bla bla.

Feyenoord heeft een record transfer voor iemand waar ze zelf nog geen miljoen hebben betaald. Ergens moet je ook gewoon verder kijken, een top bedrag (zonder bonussen) accepteren en een hele zomer kunnen kijken wie je gaat halen als vervanger en je ook nog eens richten op andere posities.
Nog weken onderhandelen zorgt ook nog eens voor vertraging.

Geertruida, Hancko en ik verwacht Gimenez zullen nog volgen en je je hebt gewoon rond de 100 miljoen binnen gehaald (bruto) en kan daar een miljoen of 60 van herinvesteren.
Prima zomer als je het mij vraagt.

Er was al een mondeling akkoord toch? Blijkbaar kwam Liverpool daarna pas in de lucht. Alleen maar netjes van Feyenoord dat ze zich neerleggen bij het mondelinge akkoord.

Vind het toch wel veel gezeur om deze transfer vanuit de analisten. Premier League past hem niet en het had La Liga moeten zijn, Brighton is niet prestigieus genoeg, transferbedrag is te laag. Ik vind het de perfecte transfer. La Liga past nu inderdaad bij Wieffer, maar als je ziet op welke facetten hij zich nog kan doorontwikkelen is de Premier League juist perfect. Harder, better, faster, stronger. Nederland is al een tactische competitie, en Slot een tactische trainer, dus daarvoor hoeft hij niet naar Spanje. Brighton heeft zich de afgelopen jaren met heel gedegen beleid ontpopt als een stabiel doorgeefluik naar de topclubs. Dus over twee jaar nemen wij de opgevoerde PL Wieffer mee naar het WK , en daarna verkoopt Brighton hun kampioen voor 80 miljoen aan vulmaarin. 12 miljoen daarvan gaat naar Feyenoord, en we lullen er niet meer over.

Premier League voetbal gaat echt een monster van hem maken.

Mooie en realistische stap van Wieffer. Beter shinen bij Brighton dan banken bij Liverpool of een andere topclub.

Prachtige bedrag, wat blijkbaar nog wat kan oplopen. Slim gespeeld van de club om zo vroeg in de window te cashen en snel waardige vervanger te halen. Ben benieuwd uit wat voor vijver DTK gaat vissen. Wieffer was toch echt een schot in de roos.

Deze 2 koekenbakkers hebben blijkbaar ook al 'verstand' van Feyenoord-transfers.
Als ze vragen hebben bellen ze toch met Wieffer of zijn zaakwaarnemer, daar ben je journalist voor. Hoor & wederhoor.
Ga niet zitten mijmeren in een podcast, exacte feiten dat willen mensen weten!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren