Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Feyenoord verlangt tientallen miljoenen van Paris Saint-Germain voor Lutsharel Geertruida’

Laatste update:

De kans dat Lutsharel Geertruida naar Paris Saint-Germain vertrekt lijkt met de dag groter te worden. Transferjournalist Florian Plettenberg noemt een transfer naar de Franse hoofdstad aannemelijker dan een avontuur in de Bundesliga of Premier League. Feyenoord zou inzetten op een bedrag van 25 miljoen euro voor de 23-jarige Geertruida, die nog een jaar vastligt in De Kuip.

Het is al langere tijd bekend dat Feyenoord bereid is om mee te werken aan een vertrek van Geertruida, die vorige zomer een transfer naar RB Leipzig zag afketsen. De Duitsers waren destijds bereid om 32,5 miljoen euro neer te tellen, maar de Stadionclub verlangde meer.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Volgens Plettenberg, journalist namens de Duitse tak van Sky Sport, neemt Feyenoord inmiddels genoegen met een lagere transfersom. Geertruida loopt over een jaar uit zijn contract in Rotterdam-Zuid, waardoor de huidige vraagprijs rond de 25 miljoen euro zou liggen. Sinds vorige week wordt Geertruida gelinkt aan PSG.

Geertruida kwam het afgelopen seizoen tot 47 officiële duels namens Feyenoord, waarin hij goed was voor 9 goals en 5 assists. PSG ziet in hem een multifunctionele verdediger die zowel als rechtsback als in het centrum uit de voeten kan. Transfermarkt schat Geertruida’s huidige marktwaarde op 32 miljoen euro.

Vrijwel de gehele defensie van PSG gaat deze zomer op de schop. Enkel Marquinhos, Nuno Mendes en de langdurig geblesseerde Lucas Hernández zijn nog zeker van hun plek. De blessuregevoelige Presnel Kimpembe en Nordi Mukiele mogen uitkijken naar een nieuwe club.

Een vertrek van Danilo Pereira en Milan Skriniar wordt eveneens niet uitgesloten, terwijl de verwachting is dat er tijdens de zomerse transferwindow de nodige interesse zal zijn in Achraf Hakimi. Geertruida wordt naar verluidt gezien als een geschikt alternatief voor de Marokkaans international. Dat hij kan rouleren met de centrumverdedigers van les Parisiens maakt hem extra interessant.

Momenteel is Geertruida in Duitsland met het Nederlands elftal. Vrijdagavond kwam de verdediger van Feyenoord nog in actie namens Oranje op het EK tegen Frankrijk (0-0). In de 73ste speelminuut kwam hij binnen de lijnen voor Jeremie Frimpong. Tijdens zijn invalbeurt liet Geertruida een prima indruk achter.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mag toch hopen voor Feyenoord dat hun meer krijgen dan dat bedrag, ook al leveren verdedigers minder op het is wel één van de sterkhouders

24 juni 2024 om 23:26

Gaat het bij PSG net zo goed doen als Van der Wiel en Wijnaldum.

24 juni 2024 om 23:29

Idd elke NLse speler gaat het bij PSG doen als VdW en Wijnaldum. Elke niet verkochte speler is een Jorgensen of De Guzman.

24 juni 2024 om 23:47

Van der Wiel heeft gewoon 132 duels gespeeld en de nodige assists afgeleverd. Is ook jarenlang basisspeler geweest.

24 juni 2024 om 23:53

Precies Suarez, van der Wiel is gewoon belangrijk geweest voor het vestigen van de dominantie van PSG in Frankrijk. Heeft ontzettend veel pech gehad met blessures

25 juni 2024 om 00:01

Of net zo goed als Pierre Vermeulen?

24 juni 2024 om 23:27

1 jaar contract dan is dit echt een heel mooi bedrag toch? Juist door dit (wellicht) te kunnen vangen voor een bijna transfervrije speler laat Feyenoord zien hoe veel ze zijn gegroeid. Maar ok dat is mijn mening.

24 juni 2024 om 23:28

Je weet hoe het met die journalisten gaat! Die geven maar gewoon een schot voor de boeg! Denk je dat hij weet wat Feyenoord intern hier mee doet? Ik denk dat Feyenoord minimaal 30 wilt zien! Maar wat ik zeg dat denk ik!

25 juni 2024 om 00:16

Zou kunnen maar het probleem is dat Geertruida een 1-jarig contract heeft en als hij per se naar een bepaalde club wil (zoals Kokcu met Benfica) dan staat Feyenoord automatisch zwakker in de onderhandeling. Al denk ik dat Feyenoord een prima bedrag eruit wil slepen maar niet ten koste van alles gezien Geertruida vorig seizoen al een extra jaar is gebleven.

Die kan de leegte die Hakimi achterlaat toch nooit opvullen.

24 juni 2024 om 23:34

Mwa, hij vult het anders in maar hij is multifunctioneel en kan prima mee daar. Vind hem vrij onderschat.

25 juni 2024 om 14:24

Grappig dat je dat zegt Tinus, want naar mijn mening is Geertruida juist een perfect voorbeeld van een overschatte- in plaats van een onderschatte speler.

Begrijp me niet verkeerd hoor, prima verdediger/voetballer. Maar mensen praten hem hier zo in de basis van de beste elftallen ter wereld, terwijl hij eigenlijk niks heeft laten zien om dat enigszins legitiem te onderbouwen. Dus onderschat? Volgens mij niet (of anders gezegd: door wie en waarom precies?)

25 juni 2024 om 01:18

PSG is een gedrocht, dat moet Geertruida helemaal niet willen.

25 juni 2024 om 08:33

Nee inderdaad dat moet die nist willen. Met een contract vogelvrij zijn voor de rest van zijn leven. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

25 juni 2024 om 12:36

Als hij bij Psg vogelvrij wordt, kan hij beter bij Feyenoord blijven. Maar ik vermoed dat je financieel onafhankelijk bedoelt.

25 juni 2024 om 19:03

Klopt, maar toch een stap vooruit tov Feyenoord. In bijna elk opzicht denkbaar, hij kan PSG natuurlijk altijd nog gebruiken als springplank

Het is hem gegund. Oranje lijkt de komende jaren toch wel te kunnen kiezen kiezen uit de beste verdedigers bij topclubs. de Vrij (Inter) en vDijk(Liverpool) die misschien nog een WK gaan halen. Ake (Man City), vdVen (Tottenham) Geertruida (PSG) , Timber (Arsenal) misschien de Ligt nog al lijkt het me dat hij steeds lager in de rangorde komt te zitten. Zeker nu Bayern hem wilt lozen en waarschijnlijk bij een middenmoter terecht komt

24 juni 2024 om 23:32

Wellicht dat Botman en Schuurs hun ontwikkeling doorzetten.

24 juni 2024 om 23:32

De Ligt bij een middenmoter? Bijzonder dat je een De Ligt lager inschat dan een Geertruida. Qua leeftijd hetzelfde, maar de laatste heeft echt nog veel te bewijzen.

25 juni 2024 om 00:06

@Oenieboy

Het is inderdaad frappant om te zien af en toe,

De Ligt
- 87 wedstrijden serie a
- 57 wedstrijden Bundesliga
- 77 wedstrijden eredivisie
- 42 wedstrijden CL met halve finales er bij

Gespeeld bij Juventus (basis) Bayern (basis) en Ajax (basis)

Geertruida
- 148 wedstrijden eredivisie
- 6 wedstrijden champions league

25 juni 2024 om 00:11

Man man man, iemand maakt een opmerking. En dan zijn het natuurlijk een Twente en Ajax fan die zich weer aangevallen voelen en er een De Ligt en Geertruida discussie van maken.

25 juni 2024 om 00:13

@ Oenieboy

In principe moet De Ligt ook nog een hoop bewijzen, niet voor niets wilde Juventus en nu ook Bayern weer snel van hem af. Denk zelf overigens dat Geertruida zich lekker op de rechtsbackpositie moet focussen en dan in de rol die hij nu gewend is. Dat kunnen niet alle spelers dus daarin is hij met een aantal andere spelers vrij uniek.

25 juni 2024 om 01:39

Juve moest verkopen en hij was 1 van de weinige waar je echt goed voor kon vangen. Men wilde dus niet van hem af, maar had geld nodig. Ook Bayern wil niet van hem af, maar zij hebben ook geld nodig om meerdere nieuwe noodzakelijke spelers te kopen. Misschien eerst eens jezelf even beter informeren.

25 juni 2024 om 07:26

En De Ligt naar een middenmoter...... Benieuwd welke middenmoter dat bedrag gaat neerleggen. Of valt bv een Manchester United ook onder een middenmoter?

25 juni 2024 om 08:52

Het is natuurlijk niet zo dat De Ligt niks meer te bewijzen heeft. Als je steeds bij je clubs weg moet kan je ook niet van een succes spreken.

Desondanks denk ik dat De Ligt gewoon in de top actief blijft hoor. Toch een aardige carriere al kampioen in NL, Italië en Duitsland.

25 juni 2024 om 09:30

@ Musi26

Zo kan je het positief bekijken idd. Je zegt het in principe zelf al: 'bayern hebben ook geld nodig om meerdere nieuwe noodzakelijke spelers te kopen'.

Denk je dat ze De Ligt ook zouden verkopen als hij de absolute ster achterin zou zijn? Natuurlijk niet. Net als dat hij dan niet op de bank kwam te zitten.

25 juni 2024 om 10:24

De Ligt is niet onomstreden basisspeler bij Bayern. Mede door blessure bij Upamecano en Kim Min Jae heeft hij zich weer in de basis kunnen spelen.

Geertruida is een ander type verdediger dan de Ligt. Hij kan op meerdere posities spelen en is wat rusiger aan de bal.

Wel heeft NL een mooi luxe-probleem achterin en keuze te weinig voorin.

25 juni 2024 om 14:27

Hele terechte opmerking van Oenieboy en D-Bergkamp ino. Net alsof het een gegeven is dat Geertruida het zomaar even beter gaat doen dan de Ligt in de Serie A en Bundesliga..

24 juni 2024 om 23:42

Welke middenmoot gaat 80 miljoen voor Mathijs de Ligt betalen dan?

25 juni 2024 om 00:17

Geen een, maar een topclub gaat deze zomer ook geen bedrag neerleggen wat daar ook maar in de buurt komt.

25 juni 2024 om 02:23

Het zou mooi zijn als Ajax een huurconstructie weet te creëren. Ik ben enorm fan van De Ligt maar denk dat hij op mentaal vlak tekort komt voor de absolute top. Bij Ajax kan hij de verdediging leiden en tot in lengte van dagen de grote man zijn. Een beetje zoals Danny Blind ooit was. Uiteraard moet De Ligt dat zelf ook zien zitten. Een mooi avontuur in de subtop van Spanje, zoals Daley is natuurlijk ook niet verkeerd.

25 juni 2024 om 09:33

Dat zou heel mooi zijn, maar te mooi om waar te zijn. Gaat niet gebeuren.

Er zullen zat Feyenoord fans zijn die het een te laag bedrag vinden, maar 25 miljoen euro voor een Eredivisie speler met een éénjarig contract lijkt mij gewoon een prima bedrag. Het zou ook voor Geertruida een mooie stap zijn, hopelijk redt hij het daar.

24 juni 2024 om 23:46

25 miljoen is te weinig voor een international van Oranje. Als je ziet wat ze voor Hernandez hebben neergeteld. Geertruida is wel een topspeler gewoon.

24 juni 2024 om 23:56

Feyenoord fan zeker?

24 juni 2024 om 23:56

Lekkere vergelijking natuurlijk, tsjongejonge. Je bent niet automatisch heel veel waard puur en alleen omdat je international bent. Geertruida is een roulatiespeler bij Oranje en hij heeft een éénjarig contract. Hij is bovendien meer het type speler dat als stille kracht fungeert en daar wordt meestal minder voor neergelegd.

25 juni 2024 om 00:05

Hoe kan je hem een stille kracht noemen als hij de 2de topscorer van Feyenoord is en 1ste aanvoerder.

25 juni 2024 om 00:06

@misseva88

Nee

25 juni 2024 om 08:31

Je moet gewoon reëel zijn op dit moment is het een goede bedrag.

Wellicht als zijn contract nog 3 jaar doorliep dat je meer kon verwachten. Het is een goede speler, die echt overal kan spelen. Ik verwacht ook wel dat hij het gaat redden.

Hopelijk kan je de prijs richting 30 mln drukken (gezien de belangstelling), dan hebben we het meer dan goed gedaan.

25 juni 2024 om 00:06

Denk ook dat dit contractueel afgesproken is met geert. Nog een jaar blijven en gelimiteerd weg. Anders was die vorig seizoen al wel gegaan. Dus prima constructie lijkt me

25 juni 2024 om 00:14

@ misseva88

25 miljoen is toch een mooi bedrag? Enkele jaren geleden kreeg Feyenoord 15 miljoen voor Senesi met een 1-jarig contract. Financieel gezien een prima verbetering.

25 juni 2024 om 09:01

25 mil voor een speler met een 1 jarig contract is een mooie prijs.
Natuurlijk is deze man best meer waard maar dan wel met een 3-jarig contract.
Daarnaast zit er voor mij echt wel een gunning is lang gebleven en heeft zijn waarde meer als bewezen.
Hij is toe aan een nieuwe stap de tijd zal het leren voor welk bedrag.

Vergeet soms dat ie pas 23 jaar is. Heel Eredivisie leven achter zich, tijd voor wat groters en hogers. Als Feyenoord meer dan 20 miljoen eraan over houdt, 1 jaar contract, dat zou echt meer dan prima zijn. En het zij hem meer dan gegund! Eerst basis in Oranje aub....

25 miljoen voor een speler die duidelijk de eredivisie ontgroeit is, is misschien wat aan de lage kant.
Anderzijds, zijn contract loopt nog slechts 1 seizoen door en dat maakt 25 miljoen wel een reeel bod.

Wellicht kunnen ze 25 + 5 miljoen aan bonussen onderhandelen. Hou je op papier 30 miljoen over en dat voor een speler met nog 1 jaar op zijn contract, is echt geen slechte deal.

Is een dure bekerwinst geworden dan, we wilden hem houden voor de prijzen maar we hadden dus beter de volle buit van Leipzig kunnen pakken.

We zullen zien welk bedrag het echt wordt. Of Paris de juiste club is vind ik lastig te zeggen. Maar dat feyenoord deze speler gaat missen lijkt mij duidelijk.
Als hancko ook weg getransfereerd wordt heb je toch een aardig gat in de defensie van feyenoord. Zeker met de blessure van Hartman kan het begin van het seizoen voor feyenoord een hele lastige worden. Want de automatisme die slot heeft ingebracht is dan aardig gereduceerd!

Het feit dat er dus meerdere grote clubs serieuze interesse tonen zegt genoeg lijkt me. Die is onhoudbaar, mooi om te zien dat Feyenoord nu ook weer spelers aflevert richting grote clubs

Dan is het toch echt te hopen voor Feyenoord dat PSG gisteren de wedstrijd niet gezien heeft.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren