voetbalzone

Feyenoord verwelkomt plots nieuw gezicht bij eerste officiële groepstraining

Mart Oude Nijeweeme06 jul 2023, 11:46
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2023, 11:46
Advertentie

Feyenoord heeft donderdag de eerste groepstraining afgewerkt ter voorbereiding op het seizoen 2023/24. De Rotterdammers deden dat zonder internationals en achter gesloten deuren. Onder meer Ramiz Zerrouki ontbrak. De van FC Twente overgekomen middenvelder geniet een iets langere vakantie dan de rest van de selectie. Wel verscheen er een ander nieuw gezicht op trainingscomplex 1908.

De selectie van Feyenoord die donderdag op het veld verscheen bestond uit zo'n dertig spelers. Onder hen onder meer Thomas van den Belt. De middenvelder kwam eerder deze zomer over van PEC Zwolle en hoopt zich meteen in de kijker te spelen bij Arne Slot. Een andere nieuwkomer is Jyri Nieminen. De Fin volgt Khalid Benlahsen op als nieuwe keeperstrainer.

De 35-jarige Nieminen komt over van New York Red Bulls, waar hij recent werkte als Hoofd Keepers. Feyenoord schrijft op de eigen clubsite dat er een 'groot aantal kandidaten' was voor de vacante positie. Nieminen was na zijn actieve loopbaan werkzaam in verschillende werelddelen. Naast de MLS werkte hij bij de Estse voetbalbond en in Qatar en Zuid-Afrika.

In een eerste reactie laat het nieuwe staflid weten trots te zijn. "De zorgvuldigheid waarmee Feyenoord bij mij is uitgekomen geeft mij een heel goed gevoel", vertelt Nieminen op de clubsite. "Het vervult mij dan ook met trots dat ik nu onderdeel uitmaak van deze grote club. Ik kijk ernaar uit te werken met een team van goede keepers die ook nog eens enorm veel potentie hebben."

Bezig met laden …