voetbalzone

‘Feyenoord was los zand en er is er maar één schuldig en dat is Rutten’

Peter Nusselder18 mei 2015, 11:24
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2015, 11:24
Advertentie

De belangrijkste beslissing die op de slotdag nog moest vallen in de Eredivisie was welke ploeg als derde zou eindigen en die ‘prijs’, een plaatsbewijs voor de Europa League, ging naar AZ. Feyenoord had genoeg gehad aan een overwinning op PEC Zwolle, maar ging met 3-0 onderuit.

voetbalzone

Dat leidde zondagavond tot een vertrek met onmiddellijke ingang voor Fred Rutten, de coach die na afloop van dit seizoen toch al weg zou gaan uit Rotterdam en de play-offs om Europees voetbal niet meer meemaakt. Volgens Willy en René van de Kerkhof is dat niet verrassend. “Als je in de laatste vijf wedstrijden maar twee punten pakt, dan is er niets anders mogelijk dan de uitgang opzoeken”, vertelt René aan Omroep Brabant.

“Feyenoord was los zand en er is er maar één schuldig en dat is Rutten.” Tweelingbroer Willy is het daarmee eens en is bovendien van mening dat de 52-jarige oud-verdediger niet geschikt is om op het hoogste niveau te werken. “Misschien als assistent, maar niet als hoofdtrainer.” Rutten was eerder coach van FC Twente, Schalke 04, PSV en Vitesse.

Bezig met laden …