voetbalzone

Feyenoord wil enkelvoudig Oranje-international als vervanger Berghuis

Jeroen van Poppel09 jul 2021, 18:40
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2021, 18:40
Advertentie

Feyenoord hoopt zich deze zomer te versterken met Javairô Dilrosun, zo bevestigt Frank Arnesen tegenover het Algemeen Dagblad. De technisch directeur van de club beschouwt de 23-jarige aanvaller van Hertha BSC als welkome aanvulling op de selectie, maar weet inmiddels dat zijn komst lastig haalbaar is.

"Een maand geleden hebben we contact gelegd met Hertha BSC en toen bleek dat zijn komst echt niet haalbaar was", aldus Arnesen. Recent kregen we te horen dat er misschien toch een mogelijkheid is om hem te huren. Laten we zeggen dat de deur op een kiertje staat." Dilrosun is een linksbenige aanvaller die meestal op de linkerflank speelt bij Hertha, maar af en toe ook op rechts wordt ingezet. Hij is dan ook in beeld als vervanger voor aanvoerder Steven Berghuis, die op weg is naar Ajax.

Tegenover Voetbal International geeft Arnesen iets meer prijs over de belangstelling. "We hebben contact gehad", aldus de Deense directeur. "In eerste instantie kon het niet, later was er wel iets mogelijk. We zijn in gesprek en ook dit moet ik afwachten. Het is namelijk ook zo dat Steven nog niet weg is, hè. Maar tegelijkertijd moet ik wel op zoek naar een vervanger. Dat maakt het soms best ingewikkeld."

Dilrosun werd in 2014 door Manchester City weggeplukt uit de jeugdopleiding van Ajax. De vleugelspits vertrok vier jaar later transfervrij naar Hertha, zonder zijn debuut in de hoofdmacht van City te maken. Dilrosun kampte afgelopen seizoen met meerdere blessures en werd toen hij fit was regelmatig niet in de wedstrijdselectie opgenomen. In totaal speelde hij afgelopen jaargang slechts dertien wedstrijden, waarin hij twee assists gaf en niet scoorde. Hij speelde eind 2018 eenmaal voor het Nederlands elftal, maar kwam daarna niet meer in aanmerking voor minuten.

Feyenoord dacht even aan Sam Lammers van Atalanta, maar die belangstelling is niet concreet. "De naam is gevallen, maar Arne Slot gaat met Róbert Bozeník aan de slag als spits en we hebben Naoufal Bannis en Bryan Linssen die daar ook kunnen spelen", zegt Arnesen, die wel naarstig op zoek is naar een nieuwe rechtsbenige centrumverdediger. Op dit moment speelt Slot met Leroy Fer, van origine een middenvelder, op die positie, nadat Eric Botteghin en Uros Spajic zijn vertrokken. "Lutsharel Geertruida kan daar ook spelen, maar die is herstellende van een knieblessure en is pas in oktober weer terug", zegt Arnesen.

Bezig met laden …