voetbalzone

Feyenoord wil recordverkoop van Kökçü verbreken met transfer van Geertruida

Noel Korteweg10 jul 2023, 19:40
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2023, 19:40
Advertentie

Ook 30 miljoen euro is niet genoeg om Dennis te Kloese ervan te overtuigen om Lutsharel Geertruida naar RB Leipzig te laten vertrekken. Dat meldt Philipp Hinze van de Duitse tak van Sky Sport. Feyenoord wil van de multifunctionele verdediger hoe dan ook een recordtransfer maken en mikt daarom op een bedrag tussen de 35 en 40 miljoen euro.

Hinze bevestigt dat Geertruida al een mondeling akkoord heeft bereikt met Leipzig. De 22-jarige jeugdexponent van Feyenoord heeft daarnaast eind vorige week in een gesprek met Arne Slot aangegeven dat hij graag de overstap wil maken naar die Roten Bullen. Daar is uiteraard wel een akkoord tussen beide clubs voor nodig. Leipzig deed tot dusver twee keer een bod op Geertruida, maar Te Kloese was van allebei die aanbiedingen totaal niet onder de indruk.

Feyenoord mikt op een bedrag tussen de 35 en 40 miljoen euro voor de drievoudig international. Te Kloese wijst naar verluidt op het feit dat Geertruida niet minder goed is dan Jurriën Timber. De centrale verdediger van Ajax gaat de Amsterdammers verlaten voor Arsenal, dat ongeveer 40 miljoen euro plus 5 miljoen euro aan bonussen betaalt voor zijn diensten. De Rotterdammers willen Geertruida, net als overigens Justin Bijlow, het liefst behouden en na Orkun Kökçü geen sterkhouder meer laten vertrekken.

Het uitgaande transferrecord van Feyenoord staat sinds deze zomer op naam van de naar Benfica vertrokken aanvoerder. De club van ex-PSV’er Roger Schmidt betaalt een vast bedrag van 25 miljoen euro voor Kökçü en dat kan middels verschillende variabelen nog oplopen tot 30 miljoen euro. De Turks international stootte Luis Sinisterra daarmee van de troon als duurste uitgaande transfer van de landskampioen. Leeds United betaalde vorige zomer 25 miljoen euro voor de Colombiaanse smaakmaker. Geertruida verbreekt bij een eventuele transfer naar Leipzig dus sowieso het record van Kökçü.

Bezig met laden …