voetbalzone

'Feyenoord zal El Ahmadi vast niet vrijgeven voor de Olympische Spelen'

Bart Kruyt22 mei 2012, 08:50
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2012, 08:50
Advertentie

Pim Verbeek is niet alleen technisch directeur bij de Marokkaanse voetbalbond, maar ook coach van de Olympische ploeg die aankomende zomer naar Londen gaat. Hij moet op 8 juni een 35-koppige voorselectie voor de Spelen bekendmaken en die groep moet voor 6 juli tot achttien spelers zijn teruggebracht. Verbeek kan drie dispensatiespelers die ouder dan 23 jaar zijn selecteren.

/

De Nederlander voorziet daar echter problemen. "Er zijn heel veel spelers van de nationale selectie die al hebben aangegeven dat ze mee willen", zegt Verbeek in het Algemeen Dagblad. "Het probleem zit 'm in het feit dat de clubs bij deze spelers het laatste woord hebben. Neem nou Feyenoord. Zij spelen de voorronde Champions League. Ronald Koeman gaat een belangrijke speler als Karim El Ahmadi vast niet vrijgeven. Met Oussama Assaidi (sc Heerenveen, red.) zal het niet anders zijn."

Verbeek zit momenteel met Jong Marokko in Toulon voor een prestigieus toernooi en heeft Imad Najah, Youness Mokhtar en Zakaria Labyad (PSV), Anouar Kali (Utrecht), Ilias Bel Hassani (Sparta) en Adnane Tighadouini (door Vitesse verhuurd aan FC Volendam) meegenomen. "Zij maken allemaal kans op de Spelen", aldus de bondscoach.

Bezig met laden …