voetbalzone

Feyenoord zat jaren achter Elia aan: ‘Nu is het eindelijk gelukt’

Erik van Dam06 aug 2015, 11:25
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2015, 11:25
Advertentie

Feyenoord presenteerde donderdag Eljero Elia als aanwinst voor het nieuwe seizoen. Na Dirk Kuyt, Jan-Arie van der Heijden, Simon Gustafson en Marko Vejinovic is Elia de vijfde nieuwkomer in de selectie van Giovanni van Bronckhorst. Hij kon transfervrij worden vastgelegd, nadat hij zijn contract bij Werder Bremen had laten ontbinden. De directie van Feyenoord prijst zich gelukkig dat de 28-jarige Elia zich aan aan de club heeft verbonden.

voetbalzone

In het verleden was men in Rotterdam ook al geïnteresseerd in een samenwerking met de vlugge buitenspeler, zo blijkt. “Ik heb al jaren contact met zijn zaakwaarnemer, nu is het eindelijk gelukt”, geeft Martin van Geel tevreden aan in gesprek met Metro. Er was in januari van dit jaar al contact met Elia en de zijnen en nu kreeg Van Geel een positief bericht: ‘de tijd was rijp’.

Colin Kazim-Richards speelde overigens een rol in de komst van Elia, zo bleek al. De aanvallers kwamen elkaar deze zomer tegen in Dubai, waar Kazim-Richards aan Elia vroeg waarom hij niet naar Rotterdam kwam. Daar had de linksbuiten zelf nog niet over nagedacht, maar de vraag van Kazim-Richards bleef vervolgens in zijn hoofd hangen. Na thuiskomst gaf hij zaakwaarnemer Rodger Linse de opdracht de boel te regelen.

Bezig met laden …