voetbalzone

Feyenoord zet Kramer uit selectie en deelt boete uit

Gijs Freriks22 dec 2017, 10:15
Laatst bijgewerkt: 22 dec 2017, 10:15
Advertentie

Michiel Kramer maakt komende zondag geen deel uit van de selectie van Feyenoord voor de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. De club uit Rotterdam laat weten dat de aanvaller disciplinair is gestraft en ook nog een boete moet betalen.

De 29-jarige Kramer peuzelde woensdagavond tijdens de bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo (3-1 winst) een broodje kroket op tijdens de rust. Giovanni van Bronckhorst sprak daar na afloop zijn afkeuring over uit: “Ik heb het net meegekregen in de kleedkamer. Ik heb het gehoord en we zullen daar verder op ingaan met Michiel. Een broodje kroket is af en toe lekker (…) Maar dat je dat niet tijdens een wedstrijd moet doen, is vanzelfsprekend.”

De trainer gaf aan vrijdag met Kramer in gesprek te gaan en heeft hem nu dus bestraft. “‘Deze actie van Michiel is onprofessioneel en wat ons betreft ontoelaatbaar. Dit gedrag past niet binnen het topsportklimaat dat wij bij Feyenoord hebben en binnen de voorbeeldfunctie die onze spelers hebben”, reageert technisch directeur Martin van Geel. Kramer traint vrijdag en zaterdag niet mee met de selectie van de Rotterdammers.

In de studio van FOX Sports was de verbazing over de actie van Kramer groot: “Dit is echt gezagsondermijnend”, zei oud-middenvelder Kenneth Perez. “Elke club is bezig met gezond eten, om beter te worden en daar hoort een broodje kroket niet bij. Hij heeft er schijt aan, hij doet wat hij wil” Ronald de Boer vulde aan: “Je hebt ook een voorbeeldfunctie. Hij heeft gewoon schijt aan de leiding van Feyenoord."

Bezig met laden …