voetbalzone

Feyenoord zet torenhoog in en richt de pijlen op groot Argentijns talent uit Premier League

Lars Capiau26 jul 2024, 19:09
Laatst bijgewerkt: 26 jul 2024, 20:59
Advertentie

Feyenoord hoopt zich te gaan versterken met Facundo Buonanotte. De Argentijnse aanvallende middenvelder, eigendom van Brighton & Hove Albion, moet op huurbasis worden overgenomen. Dat meldt Martijn Krabbendam vrijdag namens Voetbal International.

Volgens Krabbendam zetten de Feyenoorders in op een huurconstructie. Het lijkt er derhalve niet op dat de Rotterdammers een koopoptie bedingen bij de tijdelijke overname van de nummer 10.

Buonanotte staat te boek als een enorm talent. De tweevoudig Argentijns international vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een waarde van achttien miljoen euro.

De negentienjarige en 1 meter 74 lange linkspoot ligt nog tot medio 2027 vast in het American Express Stadium van Brighton. De aanvallende middenvelder, die ook op de rechtsbuitenpositie uit de voeten kan, lijkt tijdelijk mogen te vertrekken uit de kuststad.

Eerder in de transferwindow deed Feyenoord ook al zaken met de ploeg waar de 31-jarige Fabian Hürzeler komend seizoen voor de groep staat. Mats Wieffer bewandelde namelijk de omgekeerde weg, voor zo'n dertig miljoen euro. Ook Yankuba Minteh speelt volgend seizoen voor de Engelsen.

Brighton betaalde in de winterwindow van 2023 zes miljoen euro aan Rosario Central om de talentvolle creatieveling over te nemen. Na veertig wedstrijden en een slordige tweeduizend speelminuten op het hoogste Engelse niveau staat de teller op vier goals en twee assists.

Buonanotte zou na Julián Carranza de tweede Argentijn zijn die Feyenoord deze window weet te strikken. Verder versterkte de ploeg van kersvers trainer Brian Priske zich ook al met Gijs Smal, Chris-Kévin Nadje, Jeyland Mitchell en Anis Hadj Moussa. Ook Devin Haen verkaste naar De Kuip. Hij werd door Feyenoord direct verhuurd aan FC Dordrecht.

Bezig met laden …