voetbalzone

Feyenoord ziet toptalent naar Bayern München verkassen en vangt slechts een ton

Wessel Antes06 jun 2024, 08:38
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 22:50
Advertentie

Chivano Wijks gaat Feyenoord verruilen voor Bayern München, zo melden Voetbal International en BILD. De zestienjarige verdediger had in Rotterdam-Zuid nog geen profcontract, waardoor de Stadionclub slechts een ton ontvangt voor zijn diensten. Wijks maakt per 1 juli deel uit van de jeugdopleiding van Der Rekordmeister.

Feyenoord nam Wijks in 2021 over van amateurclub VCS uit Den Haag, waar de rechtspoot geboren is. Daarvoor speelde de verdediger achtereenvolgens bij SVH, RVC en Celeritas. Sinds november 2023 is Wijks jeugdinternational van Nederland Onder 16. Bij Feyenoord droeg hij regelmatig de aanvoerdersband.

Wijks vierde op 22 mei zijn zestiende verjaardag, waardoor hij een profcontract mag ondertekenen. Dat gaat de Hagenaar echter niet bij Feyenoord doen, maar bij de recordkampioen van Duitsland. Volgens zowel Duitse als Nederlandse media heeft Wijks een persoonlijk akkoord bereikt met Bayern München.

Het is nog onbekend in welk elftal Wijks gaat instromen bij Bayern München. Bij Feyenoord speelde hij zijn wedstrijden afgelopen seizoen in de Onder 16. Omdat Wijks nog geen profcontract had in De Kuip levert hij Feyenoord slechts een opleidingsvergoeding op. Dat komt neer op ongeveer een ton.

Wijks speelde slechts drie seizoenen in de Feyenoord Academy. Hij verlaat de Rotterdamse club na een uitstekend seizoen op Varkenoord. Feyenoord Onder 16 werd in het voor- en najaar kampioen van Nederland. De Rotterdammers hebben ook qua jeugdopleiding enorme stappen gezet in de afgelopen jaren.

Met zijn transfer naar Bayern München treedt Wijks in de voetsporen van Joshua Zirkzee. De inmiddels 23-jarige Schiedammer verliet Feyenoord in de zomer van 2017 voor de Europese grootmacht. Zirkzee speelde uiteindelijk zeventien wedstrijden in de hoofdmacht van Bayern München, waarin hij goed was voor vier doelpunten en een assist. Ook voor Zirkzee ontving Feyenoord slechts een bescheiden opleidingsvergoeding.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …