voetbalzone

Feyenoord zoekt naar creativiteit en bereidt bod van 10 miljoen euro voor

Tom Rofekamp26 jun 2023, 14:40
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2023, 14:40
Advertentie

Feyenoord staat op het punt om een bod op Lucas Robertone in te dienen. Dat meldt Gianluca Di Marzio maandag. De Rotterdammers hopen de 26-jarige middenvelder annex rechtsbuiten van UD Almería voor tien miljoen euro in te kunnen lijven. Robertone zou als opvolger van Sebastian Szymanski kunnen dienen, wiens aanblijven in Rotterdam nog steeds niet officieel is bevestigd.

Feyenoord is flink bedrijvig op de transfermarkt. Het haalde Thomas van den Belt, Ramiz Zerrouki, Timon Wellenreuther en Yankuba Minteh al naar De Kuip, terwijl ook Szymanski zich voor een tweede seizoen in Rotterdamse dienst lijkt op te mogen maken. Het langer aanblijven van de Pool is echter nog altijd niet bevestigd. Feyenoord oriënteert zich ondertussen op alternatieven.

Robertone, die in edities van Football Manager van een paar jaar geleden als toptalent werd aangemerkt, staat in de nadrukkelijke belangstelling van de landskampioen. De Argentijns-Italiaanse middenvelder voetbalt sinds 2020 voor Almería, dat hem voor 6,4 miljoen euro overnam van Vélez Sarsfield. Afgelopen seizoen was Robertone goed voor 2 goals en 7 assists in 37 wedstrijden in Spaanse dienst. De teller staat sinds 2020 op 94 wedstrijden, 10 goals en 14 assists.

In De Kuip kan Robertone als opvolger van Orkun Kökçü gaan fungeren. De Turks international verkaste voor een recordbedrag naar Benfica en laat vooral in creatief opzicht een leegte achter op het middenveld. Met Mats Wieffer, Quinten Timber, Zerrouki en Van den Belt heeft trainer Arne Slot wel opties, maar een echte spelmaker is nog gewenst. Voor die rol kan de Argentijn eventueel in aanmerking komen.

Bezig met laden …