voetbalzone

FIFA belooft voetbal op Spelen van 2012

18 jun 2009, 08:06
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2009, 08:06
Advertentie
Vooralsnog is er onenigheid over de leeftijdsgrens, maar één ding is zeker: op de Olympische Spelen van 2012 zal gewoon gevoetbald worden. Vice-president Issa Hayatou van de FIFA, die binnen de wereldvoetbalbond is belast met het Olympisch voetbaltoernooi, houdt vertrouwen dat hij eruit zal komen met de IOC. “Voetbal hoort op de Spelen thuis”, vindt de Afrikaan.

De FIFA wil de leeftijdsgrens van 23 naar 21 brengen en de drie toegestane dispensatiespelers schrappen. Op deze manier hoopt zij problemen zoals vorig jaar te kunnen voorkomen. De voetbalbond ontving destijds een hoop klachten van Europese (top)clubs, die hun sterspelers niet wilden afstaan voor een toernooi die niet eens op de FIFA-kalender was opgenomen. Met het omlaag brengen van de leeftijdsgrens hoopt de wereldvoetbalbond dit probleem op te lossen.

Jacques Rogge, voorzitter van de IOC, liet afgelopen zondag echter al weten hier niets voor te voelen. “Ik heb Sepp Blatter (voorzitter van de FIFA, red.) laten weten dat wij blij zijn met de huidige opzet”, vertelde het bestuurslid aan de Associated Press. “Het zou verder helpen als de Olympische Spelen in de toekomst worden opgenomen in de FIFA-kalender. Om een of andere reden is dat nu nog niet het geval. Maar de FIFA weet dat de opzet van het toernooi en de leeftijdsgrens aan elkaar zijn gerelateerd.”

Hayatou houdt vertrouwen in een akkoord tussen de FIFA en de IOC. “Vanuit het IOC heb ik begrepen dat ze dan het toernooi willen aanpassen. Alvorens wij naar het IOC stappen, zullen we vanuit de FIFA een onderzoek instellen om te komen tot een voorstel, dat voor alle partijen acceptabel is", aldus de man uit Kameroen, die hiermee indirect aangeeft dat er sowieso een aanpassing zal komen.
Bezig met laden …