voetbalzone

FIFA dreigt Bosnië en Polen met uitsluiting

15 mei 2009, 18:56
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2009, 18:56
Advertentie
De wereldvoetbalbond FIFA heeft diverse boetes uitgedeeld voor ongeregeldheden in de recente kwalificatieduels voor het WK van volgend jaar zomer in Zuid-Afrika. De mondiale organisatie heeft Bosnië en Polen gedreigd dat als de aanhang opnieuw de fout ingaat, puntenmindering of uitsluiting voor het WK de volgende stap zal zijn.

Tijdens de ontmoeting tussenn België en Bosnië gooiden de bezoekende supporters vuurwerk op het vekd. De wedstrijd in Genk moest een tiental minuten stilgelegd worden omdat een dikke rookwolk ontstaan was die het zicht fel beperkte. Daarna liep er ook nog een Bosnische fan over het veld van het stadion van RC Genk.

Na het duel was er kritiek op het feit dat Bosnische fans ondanks de strenge controles toch vuurwerk het stadion inkregen. De Belgische voetbalbond (KBVB) moet een boete van een slordige achtduizend euro ophoesten. Bosnië betaalt het viervoudige en loopt bij herhaling het risico dat er punten in mindering worden gebracht.

Naast Bosnië en België werden ook Polen en Griekenland beboet. Polen moet 16.000
euro betalen na vuurwerkincidenten tijdens het duel tegen Noord-Ierland en wordt de komende duels net als Bosnië nauwlettend in de gaten gehouden. Griekenland krijgt dezelfde boete omdat er tijdens het duel met Israël lasers gebruikt werden op de tribune en omdat er spandoeken met politieke boodschappen zichtbaar waren.
Bezig met laden …