voetbalzone

‘FIFA dubt over rigoureuze omslag en praat met Van der Sar en consorten’

Tim Siekman10 apr 2018, 13:32
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2018, 13:32
Advertentie

FIFA denkt eraan om het verhuursysteem in het huidige voetbal op de schop te gooien. France Football meldt dinsdag dat de wereldvoetbalbond de afgelopen maanden met verschillende partijen om de tafel is gegaan om te kijken of meer restricties wenselijk zijn. FIFA wil met de nieuwe maatregelen met name grote clubs aanpakken.

Veel grootmachten zoals bijvoorbeeld Juventus en Chelsea verhuren tientallen spelers per seizoen, een doorn in het oog van de FIFA, zo klinkt het. De topclubs doen er alles om zoveel mogelijk talent binnen te hengelen, maar hebben vaak louter de intentie om ze te verhuren en uiteindelijk te verkopen met een flinke winst op zak.

De wereldvoetbalbond heeft met verschillende partijen gepraat over eventuele veranderingen, zoals met spelersvakbond FIFPro, de European Club Association (ECA), waarbij Edwin van der Sar nauw betrokken is, en het World League Forum (WLF). FIFA denkt eraan om het aantal contractspelers voor clubs te verlagen en overweegt zelfs om voor bepaalde clubs verhuurmogelijkheden te verbieden.

Volgens France Football hekelt FIFA het feit dat spelers nauwelijks aan spelen toekomen bij hun eigenlijke werkgever, maar wel al jarenlang actief zijn bij clubs die de spelers alleen maar huren, zoals Marco van Ginkel, die al is verhuurd aan AC Milan, Stoke City en PSV. Naar verluidt gaat dit discussiepunt bij de volgende vergadering van het uitvoerend comité van de FIFA verder uitgewerkt worden.

Bezig met laden …