voetbalzone

FIFA geeft vijfduizend kaarten vrij na eliminatie Zuid-Afrika en Frankrijk

Erik van Dam23 jun 2010, 15:24
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2010, 15:24
Advertentie

Wereldvoetbalbond FIFA brengt vijfduizend extra toegangskaarten op de markt voor de achtste finalewedstrijden tussen Uruguay en Zuid-Korea en tussen Mexico en Argentinië. De bond had dat aantal kaarten gereserveerd voor fans van Zuid-Afrika en Frankrijk, die hoopten dat hun landen door zouden stoten naar de laatste zestien teams op het WK.

“Een deel van de gereserveerde tickets komt terug op de markt”, bevestigt FIFA-woordvoerder Pekka Odriozola woensdag aan persbureau Reuters. “Die kaarten komen terug van de Zuid-Afrikaanse en Franse bond, die ze hadden gereserveerd.” Het gastland en de wereldkampioen van 1998 hadden gehoopt zich voor de knock-outfase te kunnen plaatsen, en daarom vast een aantal kaarten opzij laten zetten door de FIFA.

In tegenstelling tot wat zij hoopten, gaan beide landen echter niet door; Mexico en Uruguay eindigden als nummers één en twee in de groep en laten Zuid-Afrika en Frankrijk daarmee achter. Voor Uruguay-Zuid-Korea zijn volgens de FIFA nu vierduizend extra kaarten in omloop gebracht en voor Argentinië-Mexico duizend.

Bezig met laden …