voetbalzone

FIFA heeft tijd nodig na verdachtmakingen en stelt toewijzing WK 2026 uit

Peter Nusselder10 jun 2015, 11:55
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2015, 11:55
Advertentie

Het blijft voorlopig nog even onzeker waar de komende jaren om de wereldtitel gevoetbald zal worden. De FIFA wees de WK’s van 2018 en 2022 toe aan Rusland en Qatar, maar het is nog onduidelijk of deze landen de organisatie ook daadwerkelijk op zich zullen mogen nemen.

voetbalzone

Daarnaast heeft de wereldvoetbalbond meer tijd nodig voor de toewijzing van het toernooi dat nog eens vier jaar later moet plaatsvinden, in 2026. Het ‘bidproces’ wordt uitgesteld en er zal niet, zoals gepland was, in mei 2017 in Kuala Lumpur worden bepaald welk land de strijd om de wereldbeker in 2026 zal mogen organiseren. Dit maakte Jérôme Valcke, de secretaris-generaal van de FIFA, woensdag bekend.

De Verenigde Staten gelden als de favoriet om dat toernooi in huis te halen, maar ook Canada, Mexico en Colombia zouden geïnteresseerd zijn. De FIFA ligt onder vuur, nadat de ene na de andere beschuldiging van corruptie komt bovendrijven, onder meer in verband met de toewijzing van de WK’s aan Rusland en Qatar. Voorzitter Joseph Blatter maakte al bekend dat hij ondanks zijn herverkiezing toch aftreedt.

Bezig met laden …