voetbalzone

FIFA houdt internationale schorsing voor Irak in stand

Matthijs van Laar04 dec 2009, 14:28
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2009, 14:28
Advertentie

De FIFA blijft bij de maatregel om Irak voorlopig uit te sluiten van international voetbal. Op 20 november legde de Wereldvoetbalbond het land een schorsing op omdat het Iraaks Olympisch comité deze week de Iraakse voetbalbond heeft ontbonden en regeringstroepen de controle over het hoofdkantoor hebben overgenomen.

De situatie in het Aziatische land is nog niet veranderd, en dus ziet de FIFA geen aanleiding om de sanctie op te heffen. De FIFA tolereert nimmer politieke inmenging en besloot daarom tot een schorsing. Iraakse elftallen mogen voorlopig niet deelnemen aan internationale wedstrijden. Pas wanneer de bond anders bepaalt, kan het land weer in actie komen.

Daarnaast stelde de FIFA Koeweit een ultimatum. De organisatie van de voetbalbond moet binnen twee maanden in overeenstemming zijn met de regels van de FIFA. Op 31 januari beoordeelt de Wereldvoetbalbond de situatie opnieuw. Mocht er dan niks zijn veranderd, dan zal ook dat land worden uitgesloten van het spelen van internationale wedstrijden.

Bezig met laden …