voetbalzone

FIFA-kandidaat Infantino wil WK gaan verspreiden over meerdere landen

Matthijs van Laar19 jan 2016, 13:35
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2016, 13:35
Advertentie
voetbalzone

Kandidaat-voorzitter Gianni Infantino van de FIFA wil in navolging van het EK ook de WK-eindronde over meerdere landen gaan verspreiden. Hij pleit voor een toernooi ‘in de regio’ in plaats van één organiserend land. “Zo hebben meerdere landen de eer om het toernooi te organiseren”, schrijft hij in zijn manifest, dat dinsdag werd gepubliceerd.

Infantino neemt dus een voorbeeld aan de UEFA, dat eerder al besloot om het EK van 2020 in meerdere landen te houden. De plannen van de Zwitserse bestuurder gelden voor het WK Van 2026; de edities van 2018 en 2022 zijn al vergeven aan respectievelijk Rusland en Qatar. Infantino wil ook het deelnemersveld uitbreiden van 32 naar 40 landen. Dat streven sprak hij al eerder uit.

“De FIFA zou deze mogelijkheid moeten onderzoeken. Als een WK in een hele regio wordt gehouden, hebben meerdere landen de eer om WK-duels te organiseren”, stelt de huidige secretaris-generaal van de UEFA in zijn manifest. Infantino staat tevens een open discussie met alle belanghebbenden voor over de verdere invoering van elektronische hulpmiddelen. Op 26 februari wordt bekend wie de geschorste Joseph Blatter opvolgt als voorzitter van de FIFA.

Bezig met laden …