voetbalzone

FIFA komt met statement over toewijzing WK's van 2018 en 2022

Bart Kruyt12 nov 2014, 17:52
Laatst bijgewerkt: 12 nov 2014, 17:52
Advertentie

Donderdagochtend zal duidelijk worden of de WK's van 2018 en 2022 gewoon in Rusland en Qatar afgewerkt zullen worden of dat de FIFA op zoek moet naar andere organisatoren. Rusland en Qatar werden ervan beschuldigd dat zij FIFA-officials zouden hebben omgekocht, waarna de ethische commissie van de FIFA een onderzoek begon. Donderdag wordt de conclusie bekendgemaakt.

voetbalzone

De FIFA maakt via Twitter bekend dat er om 10.00 uur Nederlandse tijd een statement wordt uitgebracht over de resultaten van het onderzoek naar de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022. Michael Garcia en Cornel Borbély van de ethische commissie hadden het onderzoek in september al afgerond, maar nu zijn er blijkbaar knopen doorgehakt door de wereldvoetbalbond.

Garcia en Borbély spraken in het afgelopen jaar onder meer met 75 betrokkenen en verzamelden volgens de FIFA zo'n 200.000 pagina's met aanvullende relevante informatie. Nederland en België wilden het WK van 2018 ook graag organiseren, maar moesten het dus afleggen tegen Rusland. Mogelijk komt er nog een nieuwe kans.

WK voor clubteams
Het WK voor clubteams zal volgende maand gewoon in Marokko afgewerkt worden, zo heeft de FIFA bekendgemaakt. Daar waren twijfels over, omdat Marokko af zag van de organisatie van de Afrika Cup vanwege de vrees voor een uitbraak van ebola. Het WK voor clubteams zal nog wel gewoon in Marokko gespeeld worden, zo is woensdag duidelijk gemaakt.

Bezig met laden …