voetbalzone

FIFA maakte fout bij stem Arda: ‘Simeone is de beste coach ter wereld’

Gijs Freriks12 jan 2015, 22:00
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2015, 22:00
Advertentie

Joachim Löw werd maandagavond op het voetbalgala in Zürich uitgeroepen tot de beste trainer van het afgelopen kalenderjaar en liet Diego Simeone en Carlo Ancelotti achter zich. De Duitser ontving 36,23 procent van de stemmen, Ancelotti 22,06 procent en Simeone 19,02 procent. Laatstgenoemde maakte Atlético Madrid vorig seizoen kampioen.

voetbalzone

Velen hadden dan ook verwacht dat de Argentijn de award zou winnen en Arda Turan had ook gehoopt dat zijn coach er met de prijs vandoor zou gaan. Hij zette Simeone op één, maar op de lijst met alle stemmen stond gek genoeg dat hij El Cholo slechts op de derde plaats had gezet. De Turk zou Löw vijf punten hebben gegeven, José Mourinho drie en Simeone dus één.

“Ik heb een aantal vragen over de verkiezing van trainer van het jaar en wil die bij dezen uiten”, schrijft Arda op zijn Twitter-account. “Op de dag waarop ik werd gevraagd om mijn stem uit te brengen, koos ik voor Simeone als de beste coach en Cristiano Ronaldo als de beste speler. Dat weet ik honderd procent zeker. Simeone is voor mij de beste trainer van de wereld en ik had het mooi gevonden als hij had gewonnen. Ik wil dat de wereld dit weet.”


Bezig met laden …