voetbalzone

FIFA onderzoekt wangedrag Kroatische fans

17 sep 2008, 15:20
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2008, 15:20
Advertentie
Wereldvoetbalbond FIFA stelt een onderzoek in naar de gang van zaken rondom het WK-kwalificatieduel tussen Kroatië en Engeland. Tijdens dat duel zouden Kroatische fans Emile Heskey racistische beledigingen naar het hoofd hebben geslingerd.

In het Maksimir Stadion werden uit een deel van de Kroatische thuishaven oerwoudgeluiden gehoord, nadat Heskey (30) een gele kaart ontving voor een overtreding op Nico Kovaç. Heskey noemde na dat duel (4-1 zege, red.) de Kroatische fans ‘onwetend’ en gaf aan dat hij ze negeerde. De Engelse voetbalbond (FA) diende niettemin een protest in bij de FIFA, met de aantekening dat het er ‘alles aan wilde doen om racisme te verbannen uit het voetbal en de maatschappij’.

De 48-voudig international van Wigan Athletic is niet het eerste slachtoffer van racistische uitingen aan Kroatische zijde. Tijdens het voorbije Europees Kampioenschap in Zwitserland en Oostenrijk legde de FIFA de Kroatische voetbalbond al een boete van 12.000 euro op wegens wangedrag van de fans in de ontmoeting met Turkije.
Bezig met laden …