voetbalzone

FIFA onvermurwbaar na werelddoelpunt Zlatan en verzoek van fans

Erik van Dam15 nov 2012, 12:48
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2012, 12:48
Advertentie

De wereldvoetbalbond (FIFA) is niet bereid een knieval te maken richting voetbalsupporters. Na het fenomenale doelpunt van Zlatan Ibrahimovic tegen Engeland, woensdagavond, kreeg de bond tal van verzoeken of zijn treffer alsnog genomineerd mag worden voor de FIFA Ferenç Puskas Award. Eerder op de dag maakte de bond de tien genomineerden bekend voor die prijs, die gegeven wordt aan de maker van het mooiste doelpunt in 2012.

/

Enkele uren na de bekendmaking van de genomineerden scoorde Ibrahimovic ontzettend mooi uit een omhaal van grote afstand. Omdat de treffer nog in 2012 gemaakt is hoopten fans dat de FIFA bereid zou zijn één van de huidige tien genomineerden te schrappen ten faveure van Ibra, of zijn doelpunt desnoods als elfde toe te voegen. De bond voelt daar echter weinig voor, heeft men laten weten aan Voetbal International.

Het hoofd van de media-afdeling van de bond stelt dat er al veel stemmen zijn uitgebracht en dat men daarom geen wijzigingen meer wenst door te voeren. Wel behoudt de FIFA zich het recht voor Ibrahimovic’ ongelooflijke doelpunt mee te nemen in de verkiezing van 2013.

Bezig met laden …