voetbalzone

FIFA spekt kas met ruim een miljard euro na verkoop WK-televisiegelden

Erik van Dam27 okt 2011, 11:09
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2011, 11:09
Advertentie
/

Dat de WK’s van 2018 en 2022 goed zijn voor de kas van de FIFA, blijkt maar weer eens. Volgens de wereldvoetbalbond zullen de beide kampioenschappen namelijk in totaal liefst 1,3 miljard euro gaan opleveren aan uitzendrechten. Dit maakt de FIFA donderdagochtend openbaar, nadat het vorige week de deals afrondde.

De FIFA zal dit bedrag overgemaakt gaan krijgen van de Noord-Amerikaanse tv- en radiostations Fox, Telemundo en Fútbol de Priméra Radio. Daarnaast kwam het een contract met het Australische SBS overeen en brachten ook Bell Media uit Canada en IMC uit de Caraïben ruim honderd miljoen euro in het laatje van de mondiale voetbalbond.

Ook het WK van 2014 in Brazilië levert de FIFA veel rijkdom op. Tot op heden heeft de voetbalorganisatie namelijk 1,7 miljard euro aan inkomsten wereldwijd vergaard. Daar komt bij dat de FIFA nog altijd overeenstemming moet zien te bereiken met de Europese zendgemachtigden. Voor het WK in Zuid-Afrika van vorig jaar ontving de FIFA ook ruim 1,7 miljoen euro aan de verkoop van uitzendrechten.

Bezig met laden …