voetbalzone

FIFA stelt onderzoek in naar wangedrag Egyptische fans

Matthijs van Laar19 nov 2009, 16:50
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2009, 16:50
Advertentie
/

De FIFA heeft donderdag laten weten dat het een onderzoek zal starten naar de gebeurtenissen rondom het duel tussen Egypte en Algerije van 14 november jongstleden. Op weg van het vliegtuig naar het hotel werd de spelersbus van de Algerijnen bekogeld met stenen, waarbij verschillende spelers gewond raakten. Enkele van hen moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen.

Algerije ging twee dagen later met 2-0 onderuit in Egypte, waardoor er een extra beslissingsduel tussen beide landen diende te volgen. Die ingelaste wedstrijd werd woensdag met 1-0 gewonnen door Algerije, dat zo alsnog een ticket voor het WK bemachtigde. Nu alle gemoederen weer tot bedaren zijn gekomen, maakte de FIFA bekend de eerdere ongeregeldheden onder het licht te gaan houden.

De tuchtcommissie van de Wereldvoetbalbond zal binnenkort met passende maatregelen komen jegens de Egyptisch voetbalbond, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de schermutselingen. Overigens konden alle spelers die geraakt werden bij de bekogeling de wedstrijd van 14 november meespelen.

Bezig met laden …