voetbalzone

FIFA-voorzitter Blatter geeft voorkeur aan winters WK in 2022

Bart Kruyt17 dec 2010, 09:52
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2010, 09:52
Advertentie

De kans dat het WK van 2022 in Qatar naar januari verplaatst wordt, lijkt steeds groter te worden. Secretaris-generaal Jerome Valcke zei al dat de FIFA de mogelijkheden wilde bestuderen en voorzitter Sepp Blatter toont zich nu ook een groot voorstander van een winters WK. “Juist voor de spelers is het beter te spelen in een geschikter klimaat”, zei de Zwitser.

/

In Qatar kunnen de temperaturen in de zomer oplopen tot boven de veertig graden, waardoor het Aziatische land plannen heeft voor stadions met airconditioning. Een goedkopere en wellicht ook betere optie is volgens enkele voetbalprominenten echter om het toernooi naar januari te halen, wanneer de temperatuur in het oliestaatje een stuk aangenamer is.

UEFA-voorzitter Michel Platini vindt het idee van een WK in de winter minimaal een onderzoek waard en ook Valcke wil de mogelijkheden nu wel eens bekijken. Het laten spelen van een aantal wedstrijden in omringende landen, wat FIFA-voorzitter Blatter vorige week suggereerde, is volgens Valcke ook goed mogelijk. De keuze om dat te doen is echter volledig aan Qatar.

Bezig met laden …