voetbalzone

FIFA vreest niet voor salonremise: ‘We geloven in de ware sportgeest’

Thijs Post25 jun 2014, 18:30
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2014, 18:30
Advertentie

Portugal en Ghana bevinden zich in een lastig parket in Groep G van het WK. Beide landen hebben een punt en donderdag gaan ze op zoek naar een plek in de volgende ronde. De Verenigde Staten en Duitsland hebben er echter vier en bij een gelijkspel zijn die landen zeker van de volgende ronde. Een salonremise dreigt, maar de FIFA maakt zich geen zorgen.

voetbalzone

Volgens een woordvoerder van de voetbalbond is er geen reden om het duel extra in de gaten te houden. “We monitoren elk duel zorgvuldig. We geloven in en vertrouwen op de gedachte van fair-play. We kunnen niet anticiperen op wat er gaat gebeuren, maar we geloven in de ware sportgeest”, klinkt het tegenover persbureau ANP.

Het meest schrijnende voorbeeld van een vooropgezette uitslag in de laatste groepswedstrijd vond plaats op het WK van 1982. Als Oostenrijk met minder dan twee doelpunten verschil zou verliezen van het sterke West-Duitsland, zouden beide landen doorgaan naar de volgende ronde en vloog Algerije eruit. West-Duitsland kwam al vroeg op 1-0 en daarna speelden de buurlanden de bal schaamteloos en langdurig rond achterin en op het middenveld. De wedstrijd werd later Het bedrog van Gijón genoemd en sindsdien moeten de laatste groepswedstrijden op hetzelfde tijdstip afgewerkt worden.

Bezig met laden …