voetbalzone

FIFA weert toch slaande sluitpost

11 jun 2008, 09:02
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2008, 09:02
Advertentie
De Australiër Danny Vukovic mag toch niet deelnemen aan de naderende Olympische Spelen in Peking. De wereldvoetbalbond FIFA ziet niets in het plan van de Australische voetbalbond (FFA) om zijn verminderde schorsing van vier maanden op te splitsen zodat hij toch acte de présence kan geven op het mondiale evenement.

Bij de doelman van Central Coast Mariners sloegen eind februari de stoppen door tijdens het treffen met Newcastle Jets. De keeper sloeg scheidsrechter Mark Shield tegen de arm toen deze een corner had toegekend. Volgens Vukovic had de arbiter een handsbal van een speler van Newcastle over het hoofd gezien.

Dit resulteerde in een schorsing van vijftien maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Door de schorsing zou hij pas weer eind november in actie kunnen komen. De Australische voetbalbond (FFA) besloot later de schorsing van Vukovic te verminderen van negen naar vier maanden. Bovendien werd zijn schorsing in twee delen opgesplitst. Hij is geschorst tot 28 juni, en van 29 augustus tot 5 oktober.

Op die manier kon Vukovic, die alle kwalificatiewedstrijden voor het olympisch voetbaltoernooi speelde, deelnemen aan de Spelen. De FIFA is echter van mening dat dit tegen de regels van de wereldvoetbalbond in is. Australië is ingedeeld in groep A samen met Argentinië, Ivoorkust en Servië.
Bezig met laden …