voetbalzone

FIFA wil leeftijdsgrens Olympische Spelen niet wijzigen

08 sep 2009, 21:24
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2009, 21:24
Advertentie
De Europese topclubs vertegenwoordigd in de European Clubs' Association (ECA) zijn teleurgesteld in de FIFA. De wereldvoetbalbond had toegezegd om de regels voor de Olympische Spelen te wijzigen, zodat er enkel spelers jonger dan 21 jaar opgeroepen konden worden. De FIFA is nu echter van dat besluit teruggekomen, tot verbazing en teleurstelling van de ECA.



Momenteel is het zo dat de voetballanden op de Olympische Spelen vertegenwoordigd worden door spelers tot 23 jaar, met drie dispensatiespelers. Dit zorgde vorig jaar voor veel ophef, omdat Barcelona bijvoorbeeld Lionel Messi niet af wilde staan. Omdat er meer van deze voorbeelden waren werd er gesproken over een wetswijziging.

De ECA dacht het jawoord van de FIFA al te hebben, maar ziet nu dat de wereldvoetbalbond plots de leeftijdsgrens niet meer omlaag wil halen. “We zijn daar zeer verbaasd over”, zei voorzitter van de ECA Karl-Heinz Rummenigge. “In diverse meetings zei de FIFA achter ons te staan, maar dat blijkt nu niet het geval te zijn. Wij vinden dit niet acceptabel en vinden dat de bond zich aan haar woord moet houden.”

Ook Barcelona-voorzitter Joan Laporta begrijpt niet waarom de FIFA van gedachten is veranderd. “We hebben vaak met Sep Blatter gesproken en die zei achter de plannen te staan. Wij dachten dan ook dat de FIFA het voorstel al geaccepteerd had, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Wij verwachten dat dhr. Blatter zich alsnog aan zijn afspraak zal houden”, aldus de preses.
Bezig met laden …