voetbalzone

FIFA wil WK in snikheet Qatar niet naar januari verplaatsen

Bart Kruyt06 dec 2010, 18:05
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2010, 18:05
Advertentie

Het WK van 2022 wordt gewoon in de zomer afgewerkt. Ambassadeur Ronald de Boer wilde niet uitsluiten dat Qatar het toernooi in januari zou houden, omdat de weersomstandigheden dan een stuk aangenamer zijn, en Franz Beckenbauer toonde zich hier al direct een voorstander van. De FIFA wil daar echter niets van weten, zo meldt secretaris-generaal Jérome Valcke.

In de zomer kunnen de temperaturen in Qatar oplopen tot veertig graden Celsius, terwijl het in januari vijftien graden koeler is. “Het speelschema van de clubs moet dan worden gewijzigd, maar dat lijkt me geen probleem”, zei Beckenbauer afgelopen weekend nog. “Het is een goed alternatief voor dure klimaatsystemen in de stadions.”

De FIFA ziet een WK in de winter echter niet zitten, maar de zorgen over de hoge temperaturen zijn legitiem, meent Valcke. De stadions in Qatar worden uitgerust met airconditioning, waardoor er gewoon gevoetbald kan worden: ondanks de hoge temperaturen. De keuze voor Qatar leidde tot veel kritiek uit de voetbalwereld.

Bezig met laden …