voetbalzone

FIFPro ziet ook niet direct bezwaren tegen winters WK in 2022

Erik van Dam21 dec 2010, 16:48
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2010, 16:48
Advertentie

Er gaan steeds meer stemmen op voor een wereldkampioenschap in de winter van 2022. Qatar is in dat jaar de gastheer van de WK-eindronde en al kort nadat duidelijk werd dat daar het toernooi plaatsvindt, werd gesuggereerd om in januari te spelen. Na de FIFA zegt ook spelersvakbond FIFPro dat het niet zo'n gekke gedachte is. “Er moet gewoon tijd voor worden vrijgemaakt.”

De FIFPro behartigt de belangen van alle spelers wereldwijd. Tijs Tummers, secretaris van de technische commissie van FIFPro, zegt in Engelse media dat het niet ondenkbaar is een winters WK te organiseren. “We zouden heel zorgvuldig naar de internationale speelkalender moeten kijken, maar FIFPro ziet niet direct onoverkomelijke obstakels in deze situatie.”

“Er moet gewoon tijd voor worden vrijgemaakt, ook al hebben veel landen een winterstop. In Europa zal er dan in augustus voor de competitie moeten worden gespeeld, en in de tweede helft van mei en de eerste helft van juni”, aldus Tummers. “Als je ziet wat er afgelopen weekend in Europa gebeurde met alle sneeuwval, kun je een winters WK ook als een voordeel beschouwen in plaats van een nadeel.”

Bezig met laden …