voetbalzone

Figueroa beëindigt geruchtenstroom en blijft langer bij Wigan

Daniel Cabot Kerkdijk29 jan 2010, 16:24
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2010, 16:24
Advertentie

Maynor Figueroa heeft vrijdagmiddag een einde gemaakt aan de geruchtenstroom rond zijn toekomst. De verdediger heeft zijn handtekening onder een verbeterd contract tot medio 2012 bij Wigan Athletic gezet. De linkspoot uit Honduras werd de afgelopen weken aan een vertrek uit het DW Stadium gelinkt.

/

"Maynor is een top professional, zonder twijfel een van de beste waarmee ik tot dusver in mijn loopbaan mee heb gewerkt", vertelt Wigan-trainer Roberto Martinez vol trots op de clubsite van The Latics. "Ik ben erg blij dat we hem op deze manier voor de club kunnen behouden." Martínez ergerde zich afgelopen week aan de voortdurende speculaties over de toekomst van zijn verdediger, die met name bij Sunderland in beeld zou zijn geweest.

"Ik ben blij dat alles achter de rug is", vertelt de hoofdrolspeler op zijn beurt. "Nu kan ik me honderd procent richten op mijn prestaties binnen de lijnen." Figueroa (26) kwam in december 2007 over van Deportivo Olimpia, aanvankelijk op huurbasis. Hij was afgelopen seizoen de eerste speler van Wigan in de Premier League die elke competitieduel in de basisopstelling startte.

Bezig met laden …