Fikse fluitconcerten voor AS Roma na eerste thuisnederlaag van seizoen

Daniel Cabot Kerkdijk16 mrt 2015, 21:56
Laatst bijgewerkt: 16 mrt 2015, 21:56

AS Roma zit definitief in een crisis. De ploeg van Rudi Garcia leed maandagavond de eerste thuisnederlaag van het seizoen in competitieverband, na negen remises in de voorgaande tien Serie A-duels. Sampdoria vertrok met een 0-2 zege uit Rome en dat zorgde voor striemende fluitconcerten richting de spelers van i Giallorossi. AS Roma, dat de titelaspiraties al in de ijskast had gezet, heeft nu nog maar één punt meer dan Lazio, dat vijf zeges op rij heeft geboekt. De nummer twee heeft al sinds 30 november 2014 niet meer thuis gewonnen in de Serie A.

Emiliano Viviano was verantwoordelijk voor het feit dat AS Roma in de rust niet reeds een voorsprong van een of meer doelpunten had opgebouwd. De doelman van Sampdoria stond in de eerste helft diverse pogingen van Francesco Totti en Gervinho in de weg en voorkwam bovendien een eigen doelpunt van Vasco Regini, na een mislukte combinatie tussen Gervinho en Miralem Pjanic. De ploeg van trainer Rudi Garcia, die in het Stadio Olimpico liefst acht spelers moest missen, had in de eerste helft weinig van Sampdoria te duchten.

Een kwartier na de hervatting nam Sampdoria de leiding. Pjanic en Juan Iturbe konden Samuel Eto’o niet afstoppen, waarna voormalig Lazio-speler Lorenzo De Silvestri sterker was dan Alessandro Florenzi en voor de 0-1 tekende. AS Roma zocht via Vasilis Torosidis en Seydou Doumbia naar de gelijkmaker, maar zonder resultaat. In de 78e minuut maakte Luis Muriel, vier minuten na zijn invalbeurt, er 0-2 van. Hij snelde voorbij Mapou Yanga-Mbiwa en raakte de paal. AS Roma kreeg de bal niet weg, waarna de invaller alsnog toesloeg. De ploeg van Garcia maakte het duel met tien man af. Keita kreeg geel en ontving na zijn applaus jegens de arbiter nog een tweede prent. David Astori was nog dichtbij de 1-2, maar zijn kopbal werd door Angelo Palombo van de lijn gehaald.