voetbalzone

Financiële meevallers stapelen zich op bij Twente: 'Gaat goede kant op'

Daniel Cabot Kerkdijk28 jul 2015, 09:20
Laatst bijgewerkt: 28 jul 2015, 09:20
Advertentie

De transfer van Steven Berghuis van AZ naar Watford levert FC Twente ongeveer 750.000 euro op. Bij de verkoop van de aanvaller aan AZ, in 2012, bedong de club uit Enschede een doorverkooppercentage. Ook krijgt FC Twente een opleidingsvergoeding voor Berghuis, die vanaf 2009 in de jeugdopleiding van de Tukkers uitkwam.

voetbalzone

Een bedrag dat volgens Gerald van den Belt niet meteen geherinvesteerd zal worden. Een nieuwe spits laat voorlopig op zich wachten. "We hebben het geld eerst nodig voor de reorganisatie, maar door dit soort bedragen gaat het wel de goede kant op. En wordt de kans dat we wat kunnen doen met de dag groter", zo vertelt de directeur aan TC Tubantia.

FC Twente krijgt ook een opleidingsvergoeding voor Tjaronn Chery (van FC Groningen naar Queens Park Rangers), Maikel Kieftenbeld (van FC Groningen naar Birmingham City) en Deniz Türüç (van Go Ahead Eagles naar Kayserispor). ,"Maar dat zijn geen grote bedragen. Elke transfer levert opleidende clubs vijf procent op." FC Twente kan het zich niet veroorloven om afkoopsommen te betalen. "We hebben het dan over huur of een transfervrije speler", zo stelt Van den Belt.

Bezig met laden …