voetbalzone

‘Financiële verbetering in Rusland lonkt voor aanvoerder NEC’

Peter Nusselder06 jan 2016, 07:10
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2016, 07:10
Advertentie

Het zou zomaar kunnen dat Rens van Eijden zijn laatste wedstrijd voor NEC al gespeeld heeft. De 27-jarige verdediger, opgeleid door PSV en aanvoerder van de gepromoveerde Nijmegenaren, zou deze maand de overstap kunnen maken naar de Russische competitie.

voetbalzone

Volgens de Gelderlander heeft Dynamo Moskou nadrukkelijke belangstelling voor Van Eijden, die al sinds 2009 uitkomt voor NEC. Zijn contract met de huidige nummer zes van de Eredivisie loopt komende zomer af en in Rusland zou de mandekker zich in zowel sportief als financieel opzicht kunnen verbeteren. Zijn Nijmeegse werkgever heeft Van Eijden wel eveneens een nieuw aanbod gedaan.

De kans is niettemin groot dat de wegen van de captain en NEC in januari nog zullen scheiden, en dat Van Eijden de ploeggenoot wordt van onder meer voormalig Vitesse-speler Alexander Büttner. Van Eijden maakte zijn profdebuut bij PSV in 2007 in de Champions League tegen Liverpool, maar speelde een jaar later op huurbasis voor Willem II pas voor het eerst in de Eredivisie. Hij is niet de enige optie voor Dynamo, want Fakel Voronezh-verdediger Vitaly Shakhov is momenteel op proef.

Leiwakabessy
Waar het onwaarschijnlijk lijkt dat Van Eijden nog lang het shirt van NEC draagt, heeft het er alle schijn van dat Jeffrey Leiwakabessy de Nijmeegse club wél trouw blijft. De 34-jarige linksback heeft ook een aflopend contract en speelt niet veel, maar wil wel blijven. “Ik ben nu nog hartstikke fit, ik leef voor het voetbal en ben afgetraind. Maar ik ben voor de toekomst afhankelijk van de trainer en de club. Wat willen ze met mij? Binnenkort volgt daar uitsluitsel over”, vertelt Leiwakabessy aan de Gelderlander.

Bezig met laden …