voetbalzone

Finland raakt Hyypia vroeg kwijt en verliest met tien man in Moldavië

Bart Kruyt03 sep 2010, 20:26
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2010, 20:26
Advertentie

Moldavië mag zich, in ieder geval voor even, koploper noemen in de groep van Oranje. De Zuid-Europeanen wonnen vrijdagavond met 2-0 van Finland, dat het grootste gedeelte van de wedstrijd met een man minder op het veld stond. Sami Hyypia kreeg tien minuten voor rust een rode kaart en met tien tegen elf kon Finland geen punt of meer pakken.

/

Hyypia, die met AZ-mandekker Niklas Moisander het centrale verdedigingsduo vormde, kreeg een directe rode kaart na een overtreding op Viorel Frunza. Moldavië was voor deze uitsluiting verrassend genoeg al de bovenliggende partij geweest en met een man meer veranderde er niets aan het spelbeeld. Het wachten was op de openingstreffer.

Finland, waar ook Tim Sparv in de basis stond en Jari Litmanen als invaller binnen de lijnen kwam, hield tot twintig minuten voor tijd stand. Toen opende Alexandru Suvorov de score en vier minuten later was het opnieuw feest in Moldavië, toen Anatoli Doros de marge verdubbelde. Het bleek het slotakkoord te zijn van de eerste groepswedstrijd in poule E. Aankomende dinsdag komt Finland, zonder de geschorste Hyypia, op bezoek bij Nederland.

Bezig met laden …