voetbalzone

Finland vervangt Baxter midden in kwalificatiecyclus plots door assistent

Erik van Dam09 nov 2010, 15:45
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2010, 15:45
Advertentie

Stuart Baxter is niet langer bondscoach van het Finse nationale team. De Schotse trainer had nog een contract dat hem tot medio 2012 verbond aan de Finse bond, maar die heeft besloten om assistent Ollu Huttunen op de bank te zetten voor de kwalificatiewedstrijd tegen San Marino, later deze maand. Huttunen lijkt volgens persbureau Reuters echter niet de definitieve sterke man aan het roer van de Finnen te blijven.

/

Baxter, die in het verleden al eens Zuid-Afrika onder zijn hoede had, was sinds begin 2008 in dienst bij Finland. Vorig jaar werd de samenwerking nog verlengd tot na Euro 2012. In de kwalificatiecyclus gaat het echter niet voorspoedig. Finland verloor thuis van Hongarije (1-2) en ging uit bij Moldavië (2-0) en Nederland (2-1) ook de boot in.

Als gevolg daarvan staat Finland met nog geen enkel punt na drie wedstrijden op de gedeelde vijfde plaats, net als San Marino. Later deze maand, op 17 november, ontmoeten de puntloze landen elkaar in een rechtstreeks gevecht. De Finse bond stelt in een officieel statement dat Huttunen in dat duel op de bank zal zitten. “Stuart Baxter vervult dan slechts een adviserende rol”, aldus de bond. Baxter zelf komt ook aan het woord. "Het is geen aftreden of opstappen, want ik blijf gewoon aan het nationale team verbonden", zei Baxter. "Maar het is gewoon de beste oplossing voor beide partijen."

Bezig met laden …