voetbalzone

Finnbogason: ‘Heerenveen kampioen? Waarom eigenlijk niet?’

Gijs Freriks29 sep 2013, 17:52
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2013, 17:52
Advertentie
/

SC Heerenveen werd nog nooit kampioen van de Eredivisie, maar de Friezen gaan na acht wedstrijden met PSV aan kop in de competitie. Alfred Finnbogason, die zondag de derby tegen SC Cambuur-Leeuwarden (2-1) besliste en dit seizoen al tien keer scoorde, sluit niet uit dat Heerenveen dit jaar voor een stunt kunnen zorgen in de titelstrijd.

“Heerenveen kampioen? Waarom eigenlijk niet”, zei de 24-jarige aanvaller na afloop tegen FOX Sports. De ploeg van Marco van Basten verloor dit seizoen nog maar één keer; in de derde speelronde was Heracles Almelo met 2-4 te sterk in het Abe Lenstra Stadion. In datzelfde stadion werd zondag dus Cambuur verslagen.

Gemakkelijk ging het zeker niet voor Heerenveen. “Cambuur speelde heel compact en goed positiespel”, aldus Finnbogason. “Het was erg lastig vandaag en ook geen beste wedstrijd, maar dat zijn derby’s vaak niet. Gelukkig kon ik nog scoren.” Luciano Slagveer maakte de andere treffer voor de gastheer, terwijl Jody Lukoki namens de geelhemden het net vond.

Bezig met laden …