Fins international maakt twee gruwelijke fouten in doelpuntenfestijn

Thijs Post16 aug 2011, 19:04
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2011, 19:04

Esbjerg fB degradeerde afgelopen seizoen uit de hoogste divisie in Denemarken en het seizoen op het tweede niveau begon zondag. De eerste wedstrijd van het jaar was een absolute kraker, in eigen huis won Esbjerg met 5-4 van Naestved, maar de score hield de gemoederen na afloop niet bezig. Het was de prestatie van doelman Lukas Hradecky.

De 21-jarige sluitpost, international van Finland, ging tot tweemaal toe afgrijselijk in de fout. In de veertigste minuut wilde hij een vrije trap wegstompen, maar raakte hij de bal compleet verkeerd en zag het speeltuig in zijn eigen doel stuiteren. Die fout betekende de 1-2, maar Hradecky had het geluk dat zijn ploeg net na rust op gelijke hoogte kwam.

Toch besloot de keeper de tegenstander maar weer een handje te helpen: een op het oog simpel te pakken vrije trap van Kristian Bo Andersen werd knullig in eigen doel gewerkt: 2-3. Tot opluchting van Hradecky wist zijn ploeg de wedstrijd toch te winnen: 5-4.