voetbalzone

Finse spits vindt twee dagen na duel met Oranje club in Engeland

Erik van Dam08 sep 2011, 18:29
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2011, 18:29
Advertentie

Mikael Forssell heeft onderdak gevonden voor de rest van het seizoen 2011/12. De Finse spits speelde dinsdagavond nog bijna de volle negentig minuten mee tegen het Nederlands elftal (2-0 verlies), maar deed dat als clubloze speler. Donderdag maakt Leeds United bekend dat het Forssell heeft aangetrokken. Voor de dertigjarige aanvaller is Engeland geen onbekend terrein.

/

Na een kort verblijf bij HJK in zijn vaderland koos Forssell het ruime sop en ging hij aan de slag bij Chelsea. Het avontuur bij the Blues werd geen onverdeeld succes en de aanvaller werd uitgeleend aan Crystal Palace, Borussia Mönchengladbach en Birmingham City. Later kwam hij nog enkele jaren uit voor Hannover 96, tot die club hem eind vorig seizoen niet meer nodig had.

Forssell bleef zijn plaats in de nationale ploeg altijd behouden en begon ook tegen Nederland weer in de basis. Leeds was toen al in verregaande besprekingen met Forssell. “Ik ben heel blij”, zegt de Scandinaviër nu. “Ik heb goede jaren gehad bij Hannover, maar ik miste het Engels voetbal wel. Ik wilde hier graag terugkeren.” Leeds staat na vijf speelronden negentiende in de Championship.

Bezig met laden …