voetbalzone

Fiorentina blijft winkelen en koopt voor negen miljoen spelmaker Palermo

Bart Kruyt23 jul 2013, 18:25
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2013, 18:25
Advertentie

Fiorentina heeft de selectie van haar volgende kwaliteitsimpuls voorzien. La Viola maakt dinsdag melding van de komst van Josip Ilicic, die binnen 24 uur de medische keuring zal doorlopen. De 25-jarige middenvelder komt over van het gedegradeerde Palermo en kost de club uit Florence naar verluidt een initieel bedrag van 9 miljoen euro. Ilicic had op Sicilië nog een contract voor drie jaar.

/

“Ilicic komt naar Fiorentina en de verrassingen zijn nog niet voorbij”, vertelde voorzitter Andrea Della Valle op het trainingskamp in Moena. “We gaan het middenveld verder versterken en dit team nog beter maken.” Ilicic is alweer de achtste zomerversterking van Fiorentina. Eerder legde de nummer vier van het afgelopen seizoen Mario Gómez, Joaquín, Marcos Alonso, Massimo Ambrosini, Oleksandr Yakovenko, Gustavo Munúa en Marko Bakic al vast.

Ilicic, die vorig seizoen tien keer scoorde in de Serie A, werd ook met buitenlandse clubs als Liverpool, Tottenham Hotspur en Bayer Leverkusen in verband gebracht, maar hij wenste per se in Italië te blijven. De Sloveens international speelde drie seizoenen bij Palermo en hiervoor kwam hij uit voor onder meer NK Maribor en NK Interblock. Nu gaat hij dus bij Fiorentina aan de slag, maar het is nog niet bekend voor hoeveel jaar hij gaat tekenen.

Bezig met laden …