voetbalzone

Fiorentina grijpt hard in na ‘provocatie’ en geeft trainer 3,4 miljoen mee

Gijs Freriks08 jun 2015, 20:37
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2015, 20:37
Advertentie

Fiorentina neemt per direct afscheid van Vincenzo Montella. De veertigjarige trainer had nog een contract voor één seizoen, maar de club heeft het vertrouwen in de oud-aanvaller opgezegd. Dat laat La Viola maandagavond via de officiële kanalen weten.

voetbalzone

Het is geen verrassing dat de nummer vier van het afgelopen Serie A-seizoen niet verdergaat met Montella. Club en trainer gooiden in de voorbije dagen behoorlijk met modder naar elkaar. Fiorentina eiste duidelijkheid van L’Aeroplanino, maar Montella weigerde uit te spreken bij de club te willen blijven, flirtte met andere clubs en liet de directie zelfs weten tot 5 juli bedenktijd te nemen. Dat werd door Fiorentina weer als een ‘provocatie’ gezien.

De paarshemden hebben daarom besloten om niet langer te wachten en Montella de laan uit te sturen. De coach, die bij onder meer AC Milan wordt genoemd, krijgt naar verluidt 3,4 miljoen euro mee. Paulo Sousa van FC Basel schijnt de voornaamste kandidaat te zijn om het stokje van Montella over te nemen.

Bezig met laden …