voetbalzone

Fiorentina heeft ‘man van dertig miljoen euro’ definitief binnen

Daniel Cabot Kerkdijk19 jun 2014, 20:50
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2014, 20:50
Advertentie

Juan Guillermo Cuadrado is volledig eigendom van Fiorentina. De club uit Florence heeft de resterende helft van de transferrechten van de veelzijdige rechtspoot van Udinese overgenomen. “Ik focus mij nu op het WK in Brazilië, maar ik ben erg blij dat Fiorentina alle transferrechten in zijn bezit heeft”, zo laat de Colombiaans international via de officiële kanalen van de Serie A-club weten.

voetbalzone

Cuadrado, 26 jaar, ging in de zomer van 2009 van Independiente naar Udinese. Drie seizoenen later werd de Colombiaan verhuurd aan Fiorentina, met een optie om de helft van de transferrechten over te nemen; zo geschiedde een jaar later. Cuadrado was afgelopen seizoen een van de smaakmakers van Fiorentina en dat was voor de club voldoende reden om een financiële inspanning te leveren.

Of Cuadrado komend seizoen voor Fiorentina uitkomt, is een tweede. Er is volop belangstelling voor de rechtspoot, die meer rechtermiddenvelder dan rechtsback is. Zo wordt zijn naam al maanden met onder meer Barcelona in verband gebracht. In Catalonië sluit men niet uit Daniel Alves in de zomermaanden vertrekt. Geïnteresseerde clubs kunnen zich vanaf nu direct tot Fiorentina richten. De club uit Florence en Udinese hanteerden tot voor kort een vraagprijs van dertig miljoen euro.

Bezig met laden …