Fiorentina komt te laat op gang en gaat ten onder tegen Lazio

Yanick Vos18 dec 2016, 21:40
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2016, 21:40

Lazio heeft zondagavond een zwaarbevochten overwinning geboekt op Fiorentina. De thuisploeg zocht met een 2-0 voorsprong de kleedkamer op door doelpunten van Balde Diao Keita en Lucas Biglia. Na rust kwam Fiorentina terug in de wedstrijd en hing de gelijkmaker in de slotfase nog in de lucht. Uiteindelijk bleven de drie punten in Rome en was de wedstrijd gespeeld toen Stefan Radu er in de slotfase 3-1 van maakte.

/

Lazio begon prima aan de wedstrijd en kwam na 23 minuten spelen verdiend op voorsprong. Het voorbereidende werk was er van Felipe Anderson en Sergej Savic, waarna Keita de 1-0 produceerde. Het was alweer de vijfde competitietreffer van de Senegalees. De voorsprong werd op slag van rust vanaf elf meter vergroot door Biglia. Nenad Tomovic veroorzaakte onhandig een strafschop en zag de Argentijn de penalty hard in het dak van het doel knallen.

In de 64ste minuut kwam de spanning volledig terug in de wedstrijd. Mauro Zárate kreeg de bal voor zijn voeten en werkte deze van dichtbij binnen. Stefan de Vrij, die negentig minuten speelde, kon de tegentreffer niet voorkomen. Een andere Nederlander in Romeinse dienst, Ricardo Kishna, mocht met nog 22 minuten op de klok nog invallen. Het was moeilijk invallen voor de buitenspeler, daar de druk van la Viola groeide. Fiorentina had hoop gekregen na de 2-1 en zocht naar de gelijkmaker. Het leverde een boeiende slotfase op, waarin Fiorentina vol op de aanval speelde en Lazio de wedstrijd hoopte te beslissen vanuit de counter.

In de slotfase leek Carlos Sánchez voor de gelijkmaker te tekenen namens Fiorentina. Hij scoorde vanuit een hoekschop, maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden. Hij werkte de bal met zijn arm in het doel. De druk van Fiorentina was enorm en de achterhoede van Lazio had het zwaar. Maar deze wist de voorsprong vast te houden en zelfs uit te breiden. Vanuit de counter bediende Ciro Immobile de meegelopen Radu, die de eindstand op 3-1 bepaalde.