voetbalzone

Fiorentina moet zes ton betalen voor mislukte speler

17 sep 2009, 08:10
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2009, 08:10
Advertentie
De wereldvoetbalbond FIFA heeft Fiorentina een boete opgelegd van 600.000 euro, omdat het in 2006 op onrechtmatige wijze een tiener heeft weggekaapt bij Le Havre. Aanvaller Matthias Lepiller was achttien jaar, toen hij Le Havre verliet voor Italië. De Franse club eiste al die tijd een opleidingsvergoeding en kreeg deze nu eindelijk ook.

Lepiller slaagde echter niet bij Fiorentina en speelt inmiddels bij Eupen in de tweede klasse van België. Le Havre heeft eveneens Manchester United beschuldigd van het onrechtmatig aantrekken van hun jeugdspeler Paul Pogba. De Engels club ontkent de aantijgingen van de Franse tweedeklasser, en dreigt de zaak voor de rechter te slepen.

Eerder werd Chelsea door de FIFA al een transferverbod opgelegd voor de komende twee transferperiodes nadat het de Franse jeugdspeler Gaël Kakuta nadrukkelijk verzocht om zijn contract bij RC Lens te verbreken. De mondiale organisatie stelde de Franse club in het gelijk en verbood Chelsea tot januari 2011 spelers aan te trekken.
Bezig met laden …